Plante de gradina

#gradinarit luna august #activitati gradinarit #august

Luna august in gradina! Activitati de gradinarit pe care sa nu le ratezi luna aceasta

August este luna in care gradinarii culeg cele mai multe roade. Acum se coc cele mai multe legume si fructe din care gospodinele fac conserve pentru camara de iarna. Nu degeaba, in calendarul popular luna august este cunoscuta ca luna lui gustar. Iata care sunt activitatile de gradinarit specifice lunii august, pe care niciun gradinar nu trebuie sa le rateze.

Acorda atentie gradinii de legume

Desi este luna recoltelor, poti planta in gradina seminte pentru ridichi de toamna, dar si seminte pentru rasadurile de salata de toamna. Luna aceasta se mai pot semana spanac, marar si patrunjel pentru cultura de primavara.

Tot in august incepe recoltarea radacinoaselor (morcovi, telina etc.), a ardeilor, gogosarilor, vinetelor, rosiilor de vara, castravetilor si dovleceilor. Totodata se continua recoltarea fasolei, cartofilor si a sfeclei. La finalul lunii se recolteaza prazul, ridichile negre, varza si plantele aromatice.

Acorda atentie fructelor

August este luna fructelor delicioase. Acum incepe recoltarea pepenilor rosii si galbeni, dar si a piersicilor si nectarinelor. Totodata, continua recoltarea zmeurei, a capsunelor, a murelor dar si a caiselor si a prunelor coapte.

Nu neglija vita-de-vie

In luna august trebuie sa acorzi atentie vitei-de-vie. Frunzele dese ce nu lasa razele soarelui sa ajunga la struguri, trebuie rarite. Daca este necesar, se pot efectua legari. Cei care au struguri timpurii, de masa, pot incepe recoltarea acestora dupa jumatatea lunii august.

Gradina de flori

August este o perioada propice pentru inmultirea florilor prin butasi. Trandafirii, muscata, fuchsia, pelargonium sunt plantele care suporta butasirea in aceasta perioada. Tot acum se poate efectua o tundere ornamentala pentru arbustii decorativi sau gardurile vii.

La finalul lunii se pot planta pentru primavara, bulbii de lacramioare si ghiocei.

Nu neglija gazonul

Gazonul nu trebuie neglijat. In luna august, acesta trebuie tuns regulat. Daca august este o luna secetoaza, gazonul are nevoie de udari zilnice, din abundenta. Udarile se efectueaza seara, dupa apaus.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare