Plante de gradina

# lucrari de toamna gradina #lucrari de toamna #flori de toamna #toamna

Lucrari pentru florile de toamna in octombrie

Vara a trecut, insa acest lucru nu inseamna ca gradina ta trebuie sa arate lamentabil. Luna octombrie este momentul perfect sa plantezi arbori si flori sau sa cureti paturile de flori specifice sezonului rece.


Florile de toamna sunt deosebit de colorate, avand nuante de violet, visiniu, portocaliu, galben, mov, albastru, rosu etc. In paturi de flori, in borduri sau ghivece, aceste plante inveselesc gradina ta de toamna si merita toata atentia.

Iata cateva lucrari care pot fi facute pentru florile de toamna in octombrie, astfel incat gradina ta sa fie la fel de frumoasa ca cea din vara:


1 Construirea unor noi paturi pentru florile de toamna


In primavara se pot semana plantele cu bulbi pentru unele flori tarzii, de toamna. Insa pentru ati usura munca de anul viitor, se pot construi chiar din octombrie noile paturi de flori. Alege un loc in gradina, curata pamantul de buruieni si indeparteaza toate celelalte resturi vegetale. Daca exista flori de toamna carora nu le-a mers bine si vrei sa renunti la ele, acestea pot fi scoate pentru a le inlocui mai tarziu cu altceva.


2 Planteaza flori de toamna


Luna octombrie este o perioada buna si pentru a planta flori de toamna. Alege flori anuale si perene care infloresc toamna si planteaza-le intr-un loc insorit din gradina si ferit de curenti puternici.

Planteaza florile de toamna departe de arbori si arbusti pentru ca viitoarele plante sa se poata dezvolta bine, fara sa fie umbrite si fara sa imparta hrana. Unele dintre florile de toamna care prefera soarele sunt craitele, care se potrivesc cel mai bine in paturile de flori si bordurile de flori.

Tot acum pot fi plantate in gradina si florile anuale care infloresc vara, precum verbena, alussum, celosia, asters, amaranthus. Divide plantele perene precum campanulele.


3 Ingrijirea si observarea florilor de toamna existente in gradina


In octombrie sunt inflorite crizantemele, florile de rudbeckia, garofitele, primulele si alte plante care se adapteaza usor la temperaturi mai scazute. Unele dintre florile cele mai rezistente in aceasta perioada sunt cele anuale, precum petuniile sau calendulele. O parte din aceste flori pot rezista pana la inceputul lunii noiembrie, daca temperaturile nu scad noaptea sub nivelul de inghet.

Curata straturile de flori si verifica sa nu existe daunatori. Ia-ti notite despre evolutia florilor tale de toamna din gradina pentru a sti ce modificari si imbunatatiri ai putea face anul viitor.

Pune bete de sprijin langa florile de toamna cu tulpina fragila, precum delphinium.

Daca nu ai fertilizat inca florile de toamna, o poti face in octombrie. Crizantemele si alte flori de sezon au nevoie de nutrienti in aceasta perioada.


4 Colecteaza semintele florilor de toamna


Spre finalul perioadei de toamna, unele flori pot da seminte care se colecteaza pentru urmatorul an. Este cazul craitelor, unele dintre cele mai indragite flori de toamna. Cand florile se usuca, rupe-le si pastreaza semintele.

Sursa foto: gramercymansion.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare