Plante de gradina

#plante de gradina #planta ornamentala #ingrijire plante de gradina #Lonicera fragrantissima

Lonicera fragrantissima, o planta ornamentala parfumata pentru gradina de iarna

In sezonul rece, una dintre plantele ornamentale cele mai frumoase din gradina este Lonicera fragrantissima. Arbustul face flori parfumate iarna, cu o aroma lamaioasa. In designul gradinii de iarna, Lonicera fragrantissima este o planta atractiva prin forma, culoare si parfum.


Cum arata Lonicera fragrantissima

Lonicera fragrantissima este un arbust foios cu frunzis verde, cu frunze rotunjite, cu o lungime de 6 cm si forma de tufa. Frunzele sunt verzi primavara, vara si toamna.

Florile sunt crem, foarte parfumate. Acestea sunt mici si apar pe ramurile golase ale plantei in timpul iernii, supravietuind pana la inceputul primaverii. Florile de Lonicera fragrantissima nu impresioneaza atat prin forma, cat prin mirosul lor puternic, asemanator lamailor. Primavara, arbustul face fructe rosii, care apar dupa ofilirea florilor. Fructele se coc la sfarsitul primaverii pana in prima parte a verii. Tulpina plantei este subtire, maronie, exfoliata.


Cum sa ingrijesti Lonicera fragrantissima

Arbustul se adapteaza in zone diferite, fiind usor de crescut. Pentru plantare, se foloseste sol obisnuit de gradina sau un sol alcalin sau acid. Solul trebuie sa fie bine drenat si umed. Arbustul se planteaza in gradina intr-un loc insorit sau partial insorit.

Planta ajunge la maturitate la o inaltime de 2.4 metri. Pentru a ajunge la maturitate, este nevoie de o perioada intre 5 si 10 ani. Coroana arbustului creste sub forma de arc si se intinde pe o lungime de pana la 2.5 metri.

Lonicera fragrantissima este o planta foarte rezistenta atat la seceta, cat si la frig. In schimb, arbustul poate fi atacat de afide si, in acest caz, este nevoie de un tratament impotriva acestor daunatori.

Inmultirea arbustului se face prin seminte sau diviziune. Lonicera fragrantissima este un arbust care poate fi transplantat usor. Dupa inflorire, este bine ca arbustul sa fie taiat pentru a i se reimprospata forma si pentru a stimula cresterea.


Cum folosesti Lonicera fragrantissima

Lonicera fragrantissima este un arbust folosit cel mai adesea in gardurile vii. Datorita florilor sale, arbustul poate fi plantat langa casa, de-a lungul aleilor sau la intrarea in curte, singur sau in grupuri.

Aspectul simplu al tufei o face potrivita pentru gradinile in stil rustic si in alte gradini informale. Lonicera fragrantissima poate creste inclusiv in gradinile din regiunile de coasta.

Crengile cu flori pot fi taiate si folosite in aranjamente florale de interior. In vaza, florile continua sa se deschida si rezista cateva zile.

In unele cazuri, Lonicera fragrantissima este folosit ca arbust impotriva eroziunii solului.

Un alt avantaj al acestei plante il reprezinta faptul ca atrage pasarile.

Prin prezenta florilor din iarna-primavara si a fructelor in vara, Lonicera fragrantissima este o tufa interesanta, care poate fi integrata in designul gradinii alaturi de alte plante cu fructe si flori mici si colorate. In schimb, toamna, planta nu prezinta un interes deosebit.

Sursa foto: bulbhunter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare