Plante de gradina

#gura leului #petunie #celosia #plante #verbena #flori #musetel

Lista florilor anuale

Plantele anuale sunt acelea care ne incanta cu frumusete, prospetime si mirosul lor placut doar o singura data dupa cultivare, iar pentru a lne bucura din nou de prezenta lor, trebuie plantate si in anul urmator.  Este adevarat ca necesita mai multa munca decat plantele perene, insa florile anuale au farmecul lor incontestabil.


Craita


Craitele sunt flori admirate in primul rand pentru inflorirea lor abundenta, pentru mirosul placut, dar si pentru rezistenta deosebita. Acestea pot fi recunoscute dupa florile de culoare portocalie, rosii sau galben-lamaie.


Craitele se planteaza mai intai in sere sau in ghiveci, iar dupa 5 saptamani pot fi mutate afara, in gradina. Ele suporta fara probleme temperaturile caniculare, aerul uscat si chiar lipsa indelungata a apei, motiv pentru care sunt preferate pentru plantarea in spatiile verzi din orase. Totusi, pentru a fi cat mai frumoase si rezistente, ele au nevoie de udare periodica.



Petunia


Petunia este o alta planta anuala care se regaseste cel mai adesea in ghivecele din balcoane si care este admirata si preferata pentru coloritul sau puternic si pentru parfumul sau fermecator.


Acestea se gasesc in diverse nuante de roz, mov, rosu, violet si alb si isi incanta admiratorii pe toata perioada verii si chiar toamna daca aceasta are temperaturi blande.


Pentru o dezvoltare cat mai usoara si frumoasa, petuniile au nevoie de razele directe ale soarelui si de udari moderate.



Verbena


Verbena este o floare ideala pentru persoanele care nu isi permit sa aloce foarte mult timp florilor din gradina sau balcon, dar care totusi isi doresc sa se bucure de prezenta unei flori frumoase si colorate.


Singurul lucru de care are nevoie verbena este o locatie la care soarele are acces total, tunderea periodica a florilor ofilite si udare moderata.



celosia (Creasta cocosului)


Celosia este o planta anuala originara din Asia si ea impresioneaza prin coloritul sau atat de intens incat pare a fi artificial. Aceasta mai are si denumirea de Creasta cocosului datorita florilor care au forma unei creste de cocos sau a unui manunchi de pene de strut.


Floarea prefera solul umed, dar niciodata ud pentru ca daca solul nu este unul usor drenabil, radacinile si astfel floarea vor avea de suferit. Pe de alta parte, daca nu este udata suficient atunci cand este seceta, planta se poate usca.


Callistephus (Ochiul boului)


In ciuda faptului ca denumirea populara a florii nu inspira gingasie, floarea este una foarte frumoasa si atragatoare. Ochiul boului poate inveseli orice gradina, mai ales daca este cultivata in combinatie cu alte flori.


Ochiul bolului se reproduce din seminte care se seamana in luna Ianuarie pentru a inflori abia in Mai si in luna Mai pentru a inflori in Septembrie. Aceasta are nevoie de udari frecvente, mai ales atunci cand mercurul din termometre atinge cote maxime.


Antirrhinum ( Gura leului )


Gura leului este o planta decorativa, cu un miros atractiv si o rezistenta incredibila la temperaturi scazute. Pe cat de frumoasa este insa floarea, pe atat de scurta ii este viata, ea fiind prezenta in gradini de la incepului verii doar pana la sfrsitul toamnei.


Gura leului se dezvolta frumos daca este cultivata in plin soare pentru a putea sa-si obtina o inflorire perfecta. De asemenea, floarea are nevoie de o udare regulata, dar nu si abundenta deoarece rezista mai bine la seceta decat la excesul de apa.



Musetel


Musetelul este o floare apreciata mai ales pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii noastre si poate fi cultivata atat in gradina, cat si in interiorul locuintei, intr-un ghiveci.


Musetelul se inmulteste de obicei prin seminte, insa exista si varianta rasadurilor care pot fi achizitionare din magazinele de specialitate.  Acesta se planteaza primavara sau vara daca se opteaza pentru gradina, iar cei care vor sa tina floarea in casa, o pot cultiva in orice moment al anului.


Nemtisorul


Delphinium cunoscut si sub denumirea de Nemtisor este o floare care iese in evident prin inaltimea tufelor si coloritul florilor multicolore. Acestea se cultiva cu succes in gradina, insa exista si soiuri pitice pentru cei care vor sa le aiba in locuinta, in ghiveci.


Florile sunt dispuse in forma de spic si au diferite culori – rosii, roz, mov, albastre, albe. Exista chiar si varietati cu flori duble sau bicolore, iar floarea se dezvolta cel mai bine atunci cand se bucura de lumina intreaga zi.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare