Plante de gradina

#flori gradija #ingrijire lalale negre #plantare lalale negre #lalale negre #lalale #plante de gradina

Lalelele negre, vedetele primaverii. Iata cum le poti creste in gradina ta!

Vrei o gradina cu care vrei sa te mandresti? Atunci nu trebuie sa lipseasca lalele negre, flori rare si misterioase. Simbol al elegantei, aceste frumoase ale primaverii dau o nota unica gradinii si sunt usor de cultivat. Iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta specie deosebita de lalele.

Lalelele negre sunt o specie hibrid. Cele mai cunoscute soiuri de lalele negre, din cele aproximativ 100 care exista, sunt "Queen of Night", soi care are culoarea cea mai apropiata de negru. Alte specii de lalele negre sunt "Black Parrot", "Black Hero", "Black Diamond" si "Burgundy".

Sursa foto: vanengelen.ro

Plantare si ingrijire

Ca orice specie de lalele, acestea se inmultesc prin bulbi. Se planteaza toamna, in special lunile octombrie-noiembrie. Trebuie sa alegi un loc care se afla in bataia razelor soarelui, caci aceste plante iubesc sa se scalde in lumina. Pot insa sa fie plantate si in locuri semiumbrite. Ai grija ca solul sa fie nisipos.

Planteaza bulbii la o adancime de aproximativ 12 centimetri in sol. Ai grija sa lasi 20 de centimetri spatiu intre fiecare bulb plantat.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Lalele negre infloresc catre sfarsitul primaverii, mai exact spre sfarsitul lui aprilie si in luna mai. Depinde si daca gradina este intr-o zona de campie, de deal sau de munte. Nu au nevoie de ingrijiri speciale si nu trebuie sa le uzi decat daca este seceta.

Dupa ce florile se usuca, poti indeparta tijele, iar in luna iunie scoate bulbii din pamant si depoziteaza-i intr-un loc intunecos, ferit de umezeala, pana in toamna, cand ii poti replanta.

Sursa foto: diamondsflowers.us

Gradina alb-negru

Pentru a da un aspect unic gradinii, poti alege sa plantezi un rand de lalele negre, apoi un rand de lalele albe. Sau poti alege si alt mod de a combina cele doua culori, astfel incat gradina ta sa fie speciala. Cu ajutorul lalelelor albe si negre, poti crea chiar si ca o tabla de sah!

Sursa foto: deborahsilver.com

Sursa foto principala:reflectionsformysoul.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului