Plante de gradina

#plante cu flori #plante de gradina #plante de apartament #balcon #terasa #plante

Infrumuseteaza-ti gradina! 5 plante ideale atat pentru o terasa cat si pentru un balcon

Vrei sa-ti infrumusetezi curtea cu flori superbe, care sa-ti faca zilele mai frumoase? Am pregatit o selectie de cinci plante spectaculoase, adaptate la clima noastra, care pot fi crescute atat pe balcon cat si pe terasa, si pe care, in sezonul rece le poti tine in casa.

1. Leandru

Leandrul este un arbust vesnic verde. Frunzele, asemanatoare cu cele de maslin sunt de culoare verde inchis, lucioase si lanceolate. Florile cresc in manunchi la capatul ramurilor. Acestea sunt simple sau "batute" si pot fi intalnite in culori precum alb, roz, rosu sau galben. La cele mai multe dintre specii, acestea au o mireasma foarte placuta.

Atentie! Trebuie sa stii ca leandrul este o planta toxica, in special pentru animalele de companie, pe care trebuie sa le tii la distanta!

2. Begonii

Begoniile pot fi crescute atat in casa cat si pe balcon sau in gradina, daca sunt tinute in ghivece pe care sa le muti in interior in timpul iernii. Aceste plante cu flori superbe au nevoie de temperaturi moderate si le place lumina directa a soarelui. Solul trebuie sa fie bine aerat pentru a permite apei in exces sa se scurga, iar intre udari, surafata acestuia trebuie sa se usuce usor.

3. Hortensie

Hortensia este o planta ce poate fi crescuta cu succes in gradina. Aceste plante cu flori suberbe, intens colorate, pot tine loc de gard viu, sau pot fi plantate ca arbusti decorativi. Hortensia prefera zonele usor umbrite si iubeste apa din abundenta. Astfel, cu ingrijiri minime, te vei bucura de florile acesteia de la inceputul verii pana toamna tarziu.

4. Petunii

Petuniile infloresc tot anul. Aceste plante adora soarele si caldura. Prin urmare in seonul cald le poti tine pe terasa, iar iarna trebuie sa le tii in casa, la caldura. Sunt plante de dimensiuni mici, ce pot fi crecute cu usurinta in ghivece.  

5. Muscata

Muscatele sunt cele mai populare flori de apartament. Exista mai multe tipuri de muscate, insa toate au flori superbe, mari, intens colorate. Acestea infloresc primavara, iar florile tin pana toamna, tarziu. Muscata este extrem de usor de crescut, motiv pentru care nu ai cum sa dai gres cu ea. Are nevoie de lumina din abundenta si de udari o data la doua-trei zile iarna si o data pe zi vara, in perioadaele aride si secetoase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului