Plante de gradina

#ingrasaminte hidrosolubile #ingrasaminte

Iata cand se dovedesc ingrasamintele hidrosolubile o... solutie extrem de eficienta!

Daca iti place gradinaritul, ai o livada, o gradina cu flori, un balcon incarcat cu ghivece sau cativa copacei in spatiul verde din fata blocului pe care vrei sa ii ajuti sa se dezvolte, atunci trebuie sa inveti cate ceva despre ingrasaminte.

 

Poate te-ai intrebat uneori ce inseamna inscriptia N, P, K de pe produsele utilizate in cresterea productivitatii culturilor si ce rol joaca procentele acestor elemente. Probabil cea mai cunoscuta reteta pentru cei care se ocupa cu agricultura, N, P, K inseamna de fapt azot, fosfor si potasiu, trei nutrienti elementari pentru sanatatea plantelor. Procentele acestora ofera un indiciu clar asupra rezultatelor care se vor obtine si asupra culturilor sau plantelor cele mai potrivite pentru acele proportii.

3 elemente de baza pentru orice planta

Azotul stimuleaza productia de clorofila, contribuind la cresterea abundenta a plantelor si la obtinerea culorii verde inchis. Daca vrei sa te bucuri de un gazon cu iarba verde sau o vegetatie luxurianta, foloseste ingrasaminte cu un continut ridicat de azot.

Fosforul ajuta la cresterea initiala a plantelor, contribuind la dezvoltarea sistemului radicular si a eflorescentei. Procentele mai mari de fosfor sunt utile in faza incipienta, atunci cand plantezi o gradina noua, o floare intr-un ghiveci sau seminte de gazon pe peluza.

Potasiul se ocupa de imunitatea plantelor, contribuind la protejarea de anumite boli. Ajuta la dezvoltarea radacinilor solide si ofera rezistenta impotriva intemperiilor, frigului extrem sau secetei.

Ce sunt si cum sa folosesti gama de ingrasaminte hidrosolubile?

Fertilizantii NPK hidrosolubili sunt printre cele mai populare substante utilizate la dezvoltarea armonioasa a culturilor de plante si legume. Acest tip este recomandat pentru a fi folosit pe orice soi de plante si se administreaza extrem de usor, prin udare, fertilizare foliara sau imprastiere directa.

Modul de aplicare este, de asemenea, foarte important, specialistii apeland la diverse tehnici pentru a obtine un randament de productie cat mai bun. Astfel, in functie de cultura, poti aplica produsul direct la nivelul solului sau in profunzime, poti uda folosind produsul dizolvat in cantitatea de apa recomandata pentru o fertilizare radiculara, poti stropi pentru o fertilizare foliara sau poti combina metodele de aplicare. S-a constatat ca prin fertilizarea radiculara si foliara simultana se obtin rezultate excelente.

Produsele sunt destinate utilizarii pe diverse tipuri de plante si au efecte vizibile si rapide asupra acestora. Contribuie la dezvoltarea sistemului radicular si foliar, crescand astfel productia. Raportul de nutrienti bine echilibrat din aceasta categorie de ingrasaminte va permite o dezvoltare armonioasa, culturile atingand potentialul lor maxim. Florile, fructele si semintele plantelor fertilizate in acest mod sunt mai dezvoltate, productia fiind stimulata mai mult. In final, te vei bucura de o recolta mai bogata si mai sanatoasa.

Ai o gradina in care tocmai ai pus rasadurile de rosii si de abia astepti sa gusti din productia proprie? Ajuta-le printr-o fertilizare corespunzatoare si vei beneficia de o productivitate optima, chiar si in conditii de stres. Culturile de tomate, ardei, vinete, castraveti, capsuni, pepeni, meri sau peri se vor dezvolta cu o rezistenta sporita la conditiile de transport, depozitare si pastrare.

Consulta gama de ingrasaminte hidrosolubile si comanda produsele potrivite culturilor pe care le ingrijesti. Inainte de a comanda, consulta recomandarile de utilizare ale produsului si asigura-te ca acesta este destinat plantelor vizate de tine.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului