INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Plante de gradina

#iasomie #fertilizare #ingrijire #flori

Iasomia braziliana

Iasomia braziliana este o floare cataratoare, perena, originara din America de sud. Aceasta seamana intr-o oarecare masura cu o liana si pot atinge pana la 5 metri lungime in mediul sau natural, iar florile sale se gasesc in variante de alb, roz sau rosu.

 


Cultivare


In primul rand, pentru a cultiva Iasomia braziliana ai nevoie de un amestec de mranita imbogatit cu ingrasamant organic . De asemenea, pentru ca semintele se gasesc foarte greu, cea mai simpla varianta de cultivare a Iasomiei braziliene este butasirea lastarilor. Acest lucru trebuie facut in conditii de caldura si umiditate, oricand din luna aprilie pana la finalul lui septembrie.


Lumina si temperatura


Iasomia braziliana are nevoie de soare din plin pentru a se dezvolta si pentru a inflori cat mai imbelsugat, asadar si de multa lumina si temperaturi ridicate . Desigur, planta suporta si temperaturile mai scazute, dar avand in vedere ca este o floare tropicala, cele mai mici de 20 de grade nu ii sunt benefice. Astfel, chiar daca vrei ca floarea sa stea afara in perioada verii, planteaz-o intr-un ghiveci, astfel incat sa iti fie usor sa o muti in casa atunci cand temperaturile scad simtitor.


Udare


Iasomia braziliana este o planta care nu are nevoie de multa apa, preferand in schimb o umiditate scazuta. Este de preferat sa lasi solul sa mai astepte 2 – 3 zile dupa ce se usuca in totalitate si abia apoi sa uzi floarea. O supraudare va imbolnavi cu siguranta floarea, provocand uscarea ireversibila a acesteia.


Fertilizare


Daca doresti sa stimulezi inflorirea Iasomiei braziliene, ii poti aplica incepand cu luna aprilie si pana la finalul toamnei un produs pe baza de potasiu. Desi varianta cea mai simpla pare sa fie fertilizatorul lichid, daca vrei sa scapi de grija aplicarii produsului pentru cel putin 3 luni, ar fi mai bine sa te indrepti catre unul cu eliberare treptata , cum ar fi granulele. Acestea se imprastie la suprafata solului, iar substantele active se elibereaza treptat, la fiecare udare.


Boli si daunatori


Din cauza udarii excesive, pot sa apara acarienii si paianjenul rosu. Daca nu vrei sa te folosesti de produsele toxice din comert, poti incerca varianta scrumului de tigara imprastiat pe toata suprafata solului, dar si de pulverizarile usoare cu apa si otet: amesteca 10 linguri de apa si 10 linguri de otet, adauga lichidul intr-un tub special si pulverizeaza pe toata suprafata solului si pe tulpina daca este cazul.
Atentie! Toate partile plantei sunt toxice, asa ca ar fi bine sa fie tinuta la distanta de copii, pasari sau animale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului