Plante de gradina

#plante de gradina #flori #plante

Hemerocallis

Origunare din Japonia, China, din Asia de nord-vest si din Europa, plantele care apartin familiei Hemerocallidaceae au fost denumite si „frumoasele zilei”. Si asta pentru ca planta are o inflorire abundenta pe timp de vara, florile sale fiind foarte asemanatoare cu florile de crin. Hemerocallis infloreste dimineata iar florile sale raman inflorite numai pana la apusul soarelui.


Descriere


Sunt plante erbacee perene, cu radacini rizomatoase si cu frunze verde deschis, mari, liniare, in forma de panglica, dispuse la baza tulpinii.

Florile, care se aseamana cu o palnie, se desfac in permanenta din iunie pana in august si sunt de culoare galbea- portocalie .


Cultura si ingrijire


Hemerocallis trebuie plantat la sfarsitul lui martie - inceputul lui aprilie. Se pot planta individual sau in grupuri de 3-4.

Aceasta planta perena se dezvolta bine in plin soare sau in umbra partiala. Este adaptabial pentru ambele medii - uscate si umede.

Este bine sa amesteci solul in care plantezi Hemerocallis cu ingrasamant si cu turda. Nu necesita un sol cu un ph special. Este foarte tolerant poluarii urbane si va inflori chiar si în interiorul oraselor.

Iarna planta are nevoie de o ingrijire minima in sensul ca se elimina frunzele moarte si se uda plantele, doar atat cat sa se mentina pamantul umed.


Inmultire


Speciile Hemerocallis se pot inmulti prin divizarea tufelor. Acestea se divid si se planteaza segmente, mentinandu-se o umiditate moderata.

Bulbii se pot extrage din pamant in perioada repaosului vegetativ. Dupa ce se lasa sa se usuce se aseaza intr-un loc rece si uscat, la intuneric si se replanteaza in gradina primavara .


Boli si daunatori


Nu exista probleme serioase legate de insecte si boli, Hemerocallis fiind o planta extrem de adaptabila, usor de crescut si in general fara daunatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului