Plante de gradina

#flori #gradinarit #plante #primavara

Greseli la culturile de primavara

O vorba din popor spune ca “omul din greseli invata” insa, mai ales in cazul gradinaritului, este bine sa stii cum sa eviti anumite greseli pentru a nu compromite toata cultura. Daca ti-ai propus sa incepi activitatile de gradina odata cu incalzirea vremii iata de ce greseli este bine sa te feresti:


1 Udari excesive sau prea rare


Rasadurile sunt foarte sensibile la udari excesive astfel ca este indicat sa acorzi atentie maxima acestei operatiuni. De asemenea, noile plante vor muri in caz ca nu au suficienta apa pentru a se dezvolta.

Este indicat sa te informezi asupra necesitatii de apa a plantelor pentru ca unele se vor dezvolta mai bine in sol umed in timp ce altele prefera un sol mai uscat.
 

2 Plantare in loc gresit


In cazul in care incerci sa cresti rosii de-a lungul unui gard sau perete care le umbreste nu vei avea sanse prea mari de izbanda.

Este foarte important sa respecti cerintele fata de lumina ale plantelor pentru ca altfel iti compromiti intreaga cultura. Asigura-te ca optezi pentru plante potrivite pentru gradina ta.

Retine ca plantele care cresc si se dezvolta in conditii neprielnice atrag daunatori si boli ce se pot extinde si asupra plantelor care se dezvolta normal.


3 Sufocare


Este foarte important sa pastrezi distanta minima necesara intre plante pentru ca altfel acestea nu au loc sa se dezvolte si se “sufoca” unele pe altele.

In cazul in care plantele sunt prea apropiate unele de altele scoate-le din pamant si replanteaza-le la o distanta mai mare.

In cazul in care distanta dintre plante este prea mare poti acoperi golurile semanand flori anuale.


4 Fertilizare in exces


Daca o doza de fertilizant este buna pentru plante, doua doze sunt mai bune? Nici vorba.

Este foarte important sa respecti instructiunile in ceea ce priveste cantitatea de substanta fertilizanta necesara fiecarui tip de cultura.

O cantitate prea mare de fertilizant, chiar si organic, poate duce la distrugerea plantei sau la imbolnavirea ei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului