Plante de gradina

#muschi #gradina #ghivece flori #plante carnivore #Drosera #flori carnivore

Gradina cu plante carnivore: ce trebuie sa stii

O idee neconventionala, gradina cu poate fi inclusa in zona exterioara casei sau intr-un spatiu acoperit, unde plantele amatoare de insecte sa aiba parte de toate conditiile propice bunei lor dezvoltarii. Ce trebuie sa ai in vedere daca planuiesti amenajarea unei gradini cu plante carnivore , afla in continuare!



Plantele carnivore isi extrag o parte din substantele necesare dezvoltarii din insectele pe care le consuma. In rest, comportamentul lor este similar plantelor obisnuite. Daca planuiesti sa pui la punct o gradina cu plante carnivore, este important sa le poti recrea mediul tropical in care sunt obisnuite sa traiasca.

Astfel, este esential sa retii ca plantele carnivore iubesc umiditatea ridicata, solul umed si lumina puternica, in consecinta spatiul in care urmeaza sa le amplasezi ar trebui sa reuneasca toate aceste conditii. Spre exemplu, plantele carnivore pot fi plasate la ferestrele bine luminate ale casei sau, in timpul verii, de-a lungul unei alei din gradina care beneficiaza de multa lumina. De asemenea, poti recrea conditiile tropicale necesare plantelor carnivore intr-o gradina de iarna.

In situatia in care nu le poti asigura o cantitate suficient de mare de lumina naturala, aceasta poate fi completata cu ajutorul becurilor fluorescente. Daca ai in minte plasarea plantelor carnivore in ghivece, este esential ca apa oferita sa ramana la baza vasului (3 - 5 cm).



Materiale necesare

In situatia in care te gandesti sa cultivi plante carnivore in ghivece, vei avea nevoie de urmatoarele materiale:

- plante carnivore: Dionaea muscipula, Drosera etc.;
- un container de dimensiuni mari, fara gauri de scurgere;
- muschi uscat;
- apa saraca in saruri si minerale; ideala este apa de ploaie sau, in absenta ei, apa distilata;
- , pentru cazurile in care plantele tale carnivore nu beneficiaza de suficienta lumina naturala;
- obiecte decorative: conuri de brad, crengute de brad etc.




Amenajarea gradinii cu plante carnivore in ghivece poate tine cont de preferintele tale estetice, insa, daca vrei o astfel de , aceasta ar putea fi amplasata direct intr-un vas de dimensiuni mai mari (dar nu adanc), in interiorul sau urmand sa fie incluse ghivecele mici cu plante carnivore.

In vasul pentru care optezi ar trebui sa incapa suficient de multe ghivece cu plante carnivore, astfel incat sa obtii efectul pe care mizai. Apoi, nu iti ramane decat sa le aranjezi dupa bunul plac, alternand plantele mai mari cu cele mai mici etc. Pentru ca plantele tale carnivore sa aiba parte de umiditatea necesara, nu uita sa torni in recipientul-mama o cantitate suficienta de apa. La final, foloseste-te de bucatile de muschi si de celelalte obiecte decorative pentru a umple spatiul dintre micile ghivece.




Dionaea muscipula prefera insecte precum mustele, paianjenii sau greierii, insa de dimensiuni reduse (circa 1/3 din dimensiunea frunzei). Evita sa ii oferi plantei tale carnivore furnici si, mai ales, carne. De asemenea, nu uita ca planta are nevoie de insecte doar de 4-5 ori in timpul sezonului de dezvoltare si niciodata in timpul celui de latenta.

Dionaea muscipula nu are nevoie de fertilizant - planta isi extrage substantele nutritive din muschiul de turba din ghiveci si din insectele consumate ocazional. In plus, evita sa ii declansezi "capcana" inutil - "alarmele false" risca sa o omoare.

Sursa foto: bogosphere.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului