Plante de gradina

#craciun #decor gradina #gradina craciun #decor gradina craciun

Ghivecele cu plante colorate, o alternativa inedita pentru decorul gradinii de Craciun

Ghivecele se pot transforma intr-un decor spectaculos pentru gradina ta, daca iti pui putin la incercare imaginatia. Cu cateva aranjamente florale uimitoare, poti face din banalele ghivece din balconul sau gradina ta niste decoratiuni de Craciun naturale ce iti taie respiratia. Iata cateva idei minunate pentru un decor inedit cu ocazia Sarbatorilor de iarna in gradina ta:

1. Urmeaza traditia

Rosul si verdele sunt culorile traditionale ale Craciunului, iar impreuna arata fantastic. Combina mai multe soiuri de ramuri de pin si ienupar intr-un ghiveci rosu aprins si vei obtine un decor dramatic si spectaculos pentru gradina ta, care va rezista pe tot parcursul iernii. Daca il mai infrumusetezi si cu putin spray alb si adaugi si cateva seminte de eucalipt uscate, vopsite in rosu, ghivecele tale se vor transforma in adevarate minuni.

2. Mereu verde

Planteaza in ghivecele de la balconul tau cateva conifere pitice care raman vesnic verzi. Printre soiurile de conifere pe care le poti folosi se numara chiparosul, ienuparul, tuya sau wintercreeperul pestrit.

3. Da viata ghivecelor din plastic

Da o noua nota ghivecelor din plastic din gradina ta imbracandu-le in fasii de scoarta de mesteacan si planteaza in ele traditionalele conifere. Da-le o stralucire uimitoare cu cateva globuri mari, viu colorate, in nuante sidefate si inconjoara-le cu cateva cercuri din vita-de-vie.

4. Inveseleste pervazurile

Pentru un decor plin de spectacol in gradina ta, ar fi sa profiti de orice spatiu in care poti planta flori. Asadar, nu uita de pervazurile de la geamuri.

Acestea se pot transforma in decoratiuni uimitoare daca le umpli cu cateva crengi de brad alb, ienupar si magnolii. O pata de culoare rosie cu cateva Craciunite sau alte soiuri de plante pe care le preferi, alaturi de cateva crengi de ciulini vor da un efect mult mai spectaculos pervazurilor tale, cu ocazia Sarbatorilor de iarna.

5. Decor elegant

Daca vrei sa mergi insa pe o nota mai eleganta, atunci iti poti crea niste ghivece foarte sofisticate si sic, daca alegi un aranjament floral compus din crengi de cedru, flori uscate si cateva ramuri de salcie. Poti sa obtii un decor similar, daca utilizezi soiuri de amarant alb uscat si coada-soricelului.

6. Adauga lumina

Nu vrei sa te complici cu aranjamentele florale sofisticate? Atunci alege cateva ghivece mari, simple, umple-le cu nisip si muschi, apoi decoreaza-le cu cateva lumanari alimentate cu baterii in forma de clopot. In doar trei pasi, vei obtine niste ghivece de flori uimitoare, in ton cu atmosfera primitoare de sarbatoare.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare