Plante de gradina

#calendula #paselute #flori rezistente la inghet #varza decorativa #plante de gradina #flori #gura leului #galbenele

Florile care sunt rezistente la inghet. Si tu trebuie sa le plantezi in gradina daca vrei sa te bucuri de frumusetea lor

In timpul iernii, gradinile tind sa devina mai putin colorate, iar gasirea unor plante care sa reziste la temperaturile scazute poate fi o provocare. Totusi, exista cateva flori care nu doar ca supravietuiesc gerului, ci si adauga un strop de culoare si farmec gradinii tale. In acest articol, vei descoperi detalii despre patru plante rezistente la inghet care merita sa fie incluse in gradina ta: varza decorativa, gura-leului, panselutele si calendula.

 

1. Varza decorativa (ornamentala)

Varza decorativa si kale-ul ornamental sunt adevarate bijuterii de iarna. Aceste plante nu doar ca rezista la frig, dar culorile lor devin si mai intense odata cu scaderea temperaturilor. Frunzele lor ondulate, in nuante de verde, mov, roz sau alb, creeaza un efect vizual spectaculos in gradina.

Varza decorativa prefera un sol bine drenat si expunerea la soare. Este recomandat sa o plantezi toamna, pentru ca radacinile sa aiba timp sa se stabileasca inainte de primul inghet.

Evita fertilizarea excesiva, deoarece acest lucru poate afecta intensitatea culorilor frunzelor.

2. Gura-leului

Gura-leului este adesea asociata cu gradinile de vara, insa aceste flori delicate sunt surprinzator de rezistente la frig. In zonele de gradinarit cu ierni mai blande (zonele 7-11), gura-leului poate continua sa infloreasca chiar si in timpul lunilor reci.

Planteaza gura-leului in sol bine drenat, intr-un loc unde poate primi lumina solara directa. Inainte de venirea iernii, aplica un strat de mulci pentru a proteja radacinile.

Gura-leului adauga culoare si prospetime gradinii, iar florile sale atrag polenizatorii chiar si in sezonul rece.

3. Panselutele 

Panselutele sunt florile perfecte pentru a adauga o pata de culoare in gradina in timpul iernii. Aceste plante rezistente la inghet pot inflori in lunile reci in regiunile sudice sau pot ramane in stare vegetativa pana la primavara, cand isi vor dezvalui frumusetea in toata splendoarea lor.

Panselutele au nevoie de un sol fertil si bine drenat. Planteaza-le toamna devreme, pentru ca radacinile sa aiba timp sa se stabilizeze inainte de ger.

Sunt disponibile intr-o gama larga de culori si modele, de la galben intens pana la violet profund, fiind ideale pentru a crea aranjamente deosebite.

4. Calendula sau galbenele

Calendula, cunoscuta si sub numele de galbenele de gradina, este o planta luminoasa care tolereaza temperaturile scazute. In zonele cu ierni mai blande, poate continua sa infloreasca chiar si in sezonul rece, iar in regiunile mai friguroase poate fi plantata toamna sau primavara.

Aceasta planta prefera un sol bine drenat si zonele cu soare direct. Este important sa o uzi regulat, dar sa eviti excesul de apa.

Pe langa aspectul sau estetic, calendula are si proprietati medicinale, fiind utilizata in diverse preparate naturale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului