Plante de gradina

#flori #gradina #plante de gradina #plante negre #flori negre

Flori si plante negre: detalii suprinzatoare si neobisnuite in gradina ta

Esti incantant de movul liliacului, irisii galbeni iti inunda sufletul de bucurie si energie, iar trandafirii rosii te fac sa te gandesti la romantism si iubire. Dar ce ai spune daca ai avea in gradina flori si plante negre? Neobisnuitele plante pot deveni vedete printre toatele celelalte frumuseti naturale, datorita aspectului ciudat si nenatural.

Chiar daca unele flori si plante sunt considerate a fi negre, ele pot avea uneori nuante de rosu foarte inchis sau mov inchis.


1. Orhideea Millennium Magic "Witchcraft"

Millennium Magic "Witchcraft" apartine genului Minnierara si face parte din familia orhideelor. Desi este destul de greu sa te obisnuiesti cu ideea ca orhideele, unele dintre cele mai sensibile si mai frumoase flori din lume, pot fi si negre, iata ca natura iti arata ca se poate.


2. Petunia "Black Cat"

Noaptea, toate pisicile sunt negre, dar petuniile "Black Cat" sunt negre si in timpul zilei. "Black cat" este singura specie de petunii din lume care are inflorescente negre.


3. Stapelia "Caralluma russeliana"

Stapelia este un gen de plante suculente intalnit adesea in Africa de Sud. O specie a acestui gen, Carralluma russeliana, produce flori negre. Acestea cresc sub forma de sfera in varful plantelor. Fiecare floare neagra are centrul colorat in nuante de roz si mov.


4. Weigela "Midnight Wine"

Weigela "Midnight Wine" este un arbust care isi schimba coloritul pe parcursul anului. Daca la inceputul primaverii este verde, pana la sfarsitul toamnei frunzele capata nuante foarte inchise, aproape negre.


5. Iris "Here Comes the Night"

"Here Comes The Night" este o specie surprinzatoare si neobisnuita de iris. Florile au nuante foarte inchise de indigo si violet, astfel ca de la departare par a fi negre ca abanosul.


6. Zambila "Dark Dimension"

Nu in ultimul rand, o alta floare de o frumusete rara este zambila "Dark Dimension". Buchetele de flori au o nuanta de albastru foarte inchis, insa planta este considerata a fi de culoare neagra.



Exemplarul este la concurenta cu o alta specie de zambila, "Midnight Mistic". La aceasta din urma se observa usoare nuante de violet inchis pe petalele florilor.



Sursa foto: pinterest.com, thompson-morgan.com, springmeadownursery.com, catasetinaecanada.weebly.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului