Plante de gradina

#flori de gradina #flori de ghiveci #terasa casei #terasa casa

Flori pentru terasa casei

Florile crescute pe terasa aduc prospetime, inveselesc spatiul si il fac mai primitor. Tinute in ghivece suspendate sau in ulcioare pe pardoseala, florile de terasa atrag toate privirile, relaxeaza si decoreaza acest spatiu al locuintei.

Iata cateva plante cu flori pentru terasa casei:
 

Muscata


Originara din Africa de Sud, muscata (pelargonium peltatum) este o floare foarte intalnita in gradinile, pe balconurile si terasele din Romania. Muscata este o floare potrivita atat pentru terasele rustice, cat si pentru cele amenajate in stil clasic. Aceasta planta perena are flori intens colorate o perioada indelungata, de la inceputul verii pana la sfarsitul toamnei. Pe langa aspectul ei foarte frumos, muscata este o planta rezistenta si usor de crescut, ceea ce o face o candidata perfecta la spatiul terasei.

Muscata are nevoie de un sol fertil, udare constanta si un loc insorit. Una dintre cele mai bune pozitii pe o terasa este cea a unui ghiveci suspendat, unde este lumina suficienta.
 

Cercelus


Cercelusul (Fuchsia hybrida) este una dintre cele mai frumoase plante curgatoare. Aceasta planta poate fi crescuta in ghivecele suspendate pe terasa, avand un aspect deosebit de atragator. Cercelusul face flori in nuante de rosu-alb sau rosu-mov si infloreste intre aprilie si mai. Originar din Mexic si America de Sud, cercelusul are nevoie de un sol fertil, bine drenat si de un loc in plin soare sau in penumbra.

Planta prefera temperaturi de pana la 23 grade Celsius. Cand se face foarte cald afara, Cercelusul nu mai infloreste. Cercelusul trebuie ferit de umiditate si temperaturi ridicate.
 

Sulfinia


Sulfinia este o planta atractiva, cu flori disponibile in mai multe culori: rosu, albastru, galben, purpuriu, lila, oranj, violet etc. Planta infloreste in luna mai. Este recomandat sa tii floarea in ghivece intr-un loc insorit si sa o uzi abundent dimineata si seara. Pentru o crestere abundenta, planta se taie regulat si se fertilizeaza cu ingrasamant pentru flori. Sulfinia mai este cunoscuta si ca regina ghivecelor suspendate. Planta nu are nevoie de ingrijiri speciale.
 

Trompeta turcului


Trompeta turcului (Camsis radicans) este o planta exotica cataratoare, potrivita pentru pergolele, spaliere si stalpii de pe terase. Planta face flori multe in forma de trompeta, galbene, rosii sau portocalii. Este indicat ca planta sa fie asezata spre sud. Trompeta turcului este o planta rezistenta, cu crestere rapida. Este recomandat sa se foloseasca un sol umed si fertil, bine drenat. Planta trebuie udata regulat in perioada de crestere.
 

Portocali, lamai


Portocalii sau lamaii crescuti in ghivece pe pardoseala atrag toate privirile. Aceste plante sunt foarte potrivite pentru a fi crescute pe o terasa, intr-un loc insorit. Planta are nevoie de mult soare si confera un aspect relaxant, mediteranean acelui spatiu. In plus, acesti copacei imprastie un parfumt delicat in jurul lor. Arborii trebuie feriti de inghet, vant si conditii extrem de clima. Florile plantei sunt parfumate si frumoase.

Sursa foto : cemplon.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului