Plante de gradina

# flori martie #flori gradina #flori #plantare flori

Flori pe care le poti planta in luna martie, in gradina

Oamenii care adora gradinaritul vor sa aiba o gradina frumoasa intreg anul. Florile sunt printre preferatele oricarui om care vrea sa fie inconjurat de culori si de delicatetea plantelor. Iata cateva flori pe care le poti planta in luna martie in gradina, daca esti pasionat de gradinarit:

Flori care au un ciclu de viata intreg intr-un sezon

Aceste flori sunt perfecte pentru a fi sadite exact acolo unde trebuie sa infloreasca. Trebuie sa aiba un teren bine pregatit inainte de a fi plantate in martie in gradina. Pamantul trebuie sa aiba indepartate orice alte ierburi care sunt crescute si sa fie fin. Nu trebuie sa fie pus ingrasamant pentru aceste flori. Poti incerca specii precum Ammi Majus, Borage, Clarkia, Papaver Commutatum, Ladybird.

Flori salbatice mix

Pentru ca sunt incadrate in categoria florilor care au ciclu de viata intr-un singur sezon, au nevoie de acelasi tip de atentie. Acesta consta in a avea un sol bine pregatit, cu ierburile indepartate inainte de sadire. De asemenea este important sa nu fie pus ingrasamant in pamant inainte de a le planta. Florile salbatice sunt frumoase si colorate desosebit, facand o directie a privirii pentru oricine adora plantele.

Plante care au ciclul de crestere complet intr-un an, fara sa cuprinda iarna

Aceste plante care cuprind trei sezoane pentru un intreg ciclu de viata cu plantare, crestere si inflorire, fara sa prinda iarna, pot sa fie de mai multe tipuri. Cateva dintre acestea sunt cunoscute, precum Cleome, Antirrhinum, Zinnia, Cosmos. Acestea pot sa fie plantate in martie sub acoperamant. Trebuie sa ai grija la modul in care le plantezi si ingrijesti pentru a avea o gradina frumoasa, asa cum iti doresti in fiecare sezon.

Dalii

Daliile pot sa infloreasca inca din primul an in care sunt plantate, daca au conditiile necesare. Ele pot sa fie plantate in martie in sera. In octombrie au nevoie de ajutor pentru a reusi sa faca fata iernii si sunt pastrate in zone reci dupa instructiunile specifice. Daliile sunt plante foarte frumoase care se vor bucura de intreaga atentie a tuturor celor care te vor vizita in zilele de primavara si vara. Ele sunt colorate puternic si aduc un plus de eleganta gradinii tale. Vor fin in centrul atentiei oricand vei dori sa te bucuri de spatiul tau verde alaturi de familie sau prienteni.

Plante care traiesc mai mult de doi ani de zile

Primavara devreme este cea mai buna perioada pentru a creste plante perene sub sticla. Poti incerca sa plantezi in martie Echinacea, Coreopsis, Lupin, Achillea. Acestea iti vor face o gradina superba de care te vei putea bucura si care va avea un aspect feeric.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare