Plante de gradina

#echinaceea #muscata #flori #plante de gradina #nasturel #flori de gradina #ochiul boului #floare de ceara

Flori nepretentioase de gradina, care cresc usor

Cei care isi doresc o gradina dar au mai putin timp la dispozitie pot alege o serie de plante rezistente si nepretentioase, care au nevoie de minimum de ingrijiri. Astfel de flori se ingrijesc usor, nu au nevoie de prea multa atentie, infloresc frumos si inveselesc gradina.

Florile nepretentioase au un aspect placut, dau flori o perioada lunga, se adapteaza in medii diferite si nu necesita ingrijiri speciale. Unele pot rezista fara apa mai multa vreme, in timp ce altele se adapteaza in soluri umede si uscate, in functie de conditiile zonei.


Asters (ochiul boului pitic)


Asters sunt flori colorate vesel, care impodobesc orice gradina. Acestea cresc in soluri obisnuite si se dezvolta armonios ani de zile odata ce s-au fixat in pamant. Florile rezista bine si in perioade de seceta. In astfel de perioade, este suficient sa le uzi 1-2 ori pe saptamana. Asters sunt plante care infloresc la mijlocul verii si continua sa dea flori pana la primul inghet. Planta nu are nevoie sa-i fie inlaturate florile uscate.


Echinaceea


Echinaceea este una dintre plantele cele mai usor de crescut intr-o gradina. Te poti bucura de florile atractive ale plantei de la jumatatea verii pana la primul inghet. Poti planta floarea atat intr-un loc insorit, cat si in zonele partial umbrite din gradina. Pe langa rolul ei estetic, echinaceea are si un potential important farmaceutic. Afla mai multe despre Cum sa cresti echinaceea.


Muscate


Muscatele sunt unele dintre florile de care te poti bucura multa vreme. Planta infloreste la sfarsitul primaverii pana la primul ger . Florile sunt foarte atractive, in culori puternice si rezistente la insecte. Poti planta floarea in gradina sau o poti creste in ghivece, in locuri insorite sau partial umbrite. Foloseste un sol bogat pentru aceste flori si indeparteaza florile uscate pentru ca planta sa continue sa infloreasca.


Nasturel

 

Nasturelul este considerat una dintre plantele cele mai usor de crescut ca urmare a faptului ca tolereaza aproape orice clima. Planta se dezvolta bine intr-un loc insorit, intr-un sol fertil mediu. Nasturelul se dezvolta cu usurinta din semine.


Floarea de ceara


Floarea de ceara are flori foarte aspectuoase si parfumate. Poti creste planta in ghiveci, folosind un suport circular. Planta este nepretentioasa cu factorii de mediu. O poti tine intr-o zona cu mult soare si temperaturi de pana la 20 grade Celsius. Floarea nu are nevoie sa fie udata in mod constant, astfel incat planta este potrivita pentru cei care mai uita din cand in cand sa-si ude plantele.


Hemerocallis


Hemerocallis (frumoasele zilei) este o planta perena care se dezvolta foarte bine atat in zonele in plin soare cat si in cele partial umbrite. Planta se adapteaza in mediul umed si uscat, are o foarte buna rezistenta la poluare si are nevoie de ingrijiri minime. Uda florile pentru a mentine umiditatea in sol si curata frunzele uscate. Floarea se planteaza de la finalul lunii martie pana la inceputul lui aprilie.

Sursa foto : gardenersnet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului