Plante de gradina

#ingrijire flori #ingrijire gradina #flori de toamna #panselute #florare de nu-ma-uita #nu-ma-uita

Flori de toamna pe care sa le plantezi chiar acum in gradina!

Iti doresti sa te bucuri in toamna de o gradina plina de flori? Atunci trebuie sa te apuci inca de acum de treaba. Planteaza in gradina ta, pana la finalul lunii iunie, florile de toamna preferate. Iata care sunt cele mai usor de ingrijit flori de toamna. sunt ideale pentru persoanele ocupate, care nu au timp pentru gradinarit.

 

Nu-ma-uita

Prbabil cele mai indragite si firave flori din lume, florile de Nu-ma-uita sunt si foarte usor de ingrijit. Desi cele mai cunoscute sunt cele de culoare albastra, aceste flori pot fi intalnite si in nuante de roz sau alb. Le poti planta direct din seminte pe care le gasesti in magazinele de specialitate. Daca nu ai curte si iti plac aceste flori, trebuie sa stii ca le poti creste cu succes si la bloc, intr-un ghiveci sau intr-o jardiniera. 

Planteaza semintele pana la finalul lunii iunie, daca vrei ca in toamna sa te bucuri de frumusetea florilor. Apoi, trebuie doar sa te asiguri ca buruienile nu invadeaza platele si sa le uzi in perioadele secetoase.

Panselute

Panselutele sunt flori deosebit de rezistente la orice conditii de mediu si sunt usor de ingrijit. In plus au flori superbe, viu colorate, nuantele acestora variand de la alb, roz, galben, albastru si pana la mov intens.

Panselutele pot fi plantate cu succes atat in gradina cat si in ghiveci. Trebuie sa stii ca prefera solurile acide sau neutre si zonele umbroase. Sunt rezistenta la frig, asadar te vei putea bucura de frumusetea lor pana la venirea inghetului.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare