Plante de gradina

#primavara gradina #flori de primavara #flori gradina #flori #primavara

Flori de primavara pe care sa le ai si tu in gradina

Descopera combinatia perfecta de flori de primavara pe care sa le ai in gradina. Desi calendarul exact al infloririlor variaza usor in functie de zona si de micro-climat, acest articol iti prezinta liniile directoare generale pentru culoare in gradina ta. Fiecare varietate de plante, arbust sau arbore prezentate aici, va avea o perioada diferita de inflorire, dependenta de conditiile meteo.

Primavara este anotimpul cel mai bun pentru flori

Cu toate ca unele luni ofera mai multe flori, iar altele mai putine, cea mai buna perioada din an pentru flori este de la mijlocul primaverii si pana la inceputul verii. In aceste luni, inflrorirea este abundenta in toate zonele climatice. Vom vorbi in continuare despre florile de primavara pe care merita sa le ai in gradina, in functie de luna lor de inflorire.

Florile lunii februarie

Februarie este luna in care primavara incepe sa isi faca simtita prezenta, amintirea iernii devenind tot mai indepartata. Este o luna plina de viata in care plantele care au stat ascunse de frigul iernii incep sa scoata capul catre lumina. Iata ce flori ar trebui sa ai in gradina pentru a te bucura de ele in luna februarie: ghiocei, iris danfordiate, iris reticulata, spanz, camelie, garrya.

Florile lunii martie

Incepand cu luna martie, zilele devin tot mai lungi, echinoctiul trece si el peste noi, iar gradina pare sa nu se fi trezit complet la viata. Este momentul in care te poti bucura de flori ca forsythia, scilla, anemona, arabis si daphne. Toate te vor incanta cu coloristica lor incredibila si vor schimba complet aspectul gradinii tale.

Florile lunii aprilie

Aprilie poate fi o luna chinuitoare pentru un gradinar pretentios. Soarele straluceste mai intens acum si ploile isi fac si ele lucrarea magica, iar gradina ta va cunoaste o explozie de flori multicolore. Efectiv, gardinarii sunt asaltati acum cu lucrarile de ingrijire si intretinere a florilor si arbustilor de primavara, cum ar fi: narcisele, rododendroni, azaleele, trillium, alunul de iarna, spicebush, serviceberry, chokeberry, whitebud, redbud, ciresi, spire, viburnum, magnolii si carapples

Florile lunii mai

Luna de varf al florilor de primavara este, fara nici un dubiu, luna mai. Acum gradina ta va arata fantastic, fiind coplesita da abundenta culorilor si varietatea florilor gingase ale primaverii. Pentru a te bucura de tot spectacolul, ar trebui sa ai in gradina mai multe flori si arbusti, cum ar fi: dogwood, azalee, rododendroni, lalele, liliac, bujori, primule, viburnum, clematis, weigela, abelia si laur.

Florile lunii iunie

Mergem mai departe, catre luna iunie, cand vara incepe sa isi faca simtita prezenta. In unele zone, insa, poate fi inca o primavara tarzie, asa ca poti sa iei in considerare si aceste flori de iunie pentru a completa finalul sirului de flori care nu ar trebui sa iti lipsesca din gradina: iris, wisteria, trandafiri, bujori, soc, sweetspire si hortensia.

Daca vei tine cont de toate aceste sugestii, gradina ta va arata incredibil la de la inceputul primaverii si pana la sfarsitul ei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare