Stiai ca exista flori care pot fi consumate atat prospete cat si gatite? Mai toate florile comestibile sunt bogate in substante nutritive si au diverse utilizari medicinale. Atentie insa ca acestea sa nu contina pesticide sau alte chimicale. Iata o lista cu cele mai cunoscute flori comestibile :
1 Papadia
Fiecare parte a papadiei este comestibila. Este de preferat ca papadia sa fie consumata atunci cand este tanara si proaspata.
Radacinile plantei sunt folosite pentru ceai, frunzele in salate sau gatite ca legumele iar florile sunt folosite pentru vinuri si siropuri.
2 Galbenele
Petalele de galbenele se adauga in sosurile mancarurilor gatite, pe care le coloreaza in galben sau portocaliu.
De asemenea, galbenelele pot fi folosite ca inlocuitor pentru sofran.
Atentie insa, aceste flori au un gust amarui astfel ca este bine sa nu le folosesti in cantitati ridicate.
3 Panseluta
Panselutele sunt folosite pentru ornarea prajiturilor si au un gust asemanator cu cel al florilor de menta.
4 Trandafiri
Unele specii de trandafiri sunt comestibile. In functie de tip, trandafirii pot sa fie dulci sau putin piperati, parfumati sau fara miros.
Petalele de trandafiri sunt folosite la dulceturi si produse de patisserie.
De altfel, sufleul de trandafiri a devenit unul dintre cele mai cautate deserturi la restaurantele de lux.
5 Zorele
La fel ca papadiile, aceste flori pot fi consumate integral, in salate cu rosii.
De altfel, zorelele au si un efect benefic asupra ficatului, combat constipatiile si dischineziile biliare.
6 Limba mielului
Frunzele tinere ale acestei plante au o aroma asemanatoare castravetelui si au un miros placut datorita uleiului volatil.
Ele pot fi adaugate in salate, ca inlocuitor al castravetelui sau consumate in combinative cu branza de vaci.
De asemenea, acestea pot fi folosite in ciorbe dar si, dupa ce sunt inabusite in ulei, ca umplutura pentru placinte.