Plante de gradina

#flori #simbol flori #flori iubire

Flori care simbolizeaza dragostea

Inca din vechi timpuri, omul a incercat sa afle ce simbolizeaza fiecare floare in parte, ce simbolizeaza culoarea ei, cand o poti oferi si cui o poti oferi. Multa vreme, s-a crezut ca doar trandafirul rosu este un simbol al dragostei, insa nu este asa. Descopera ce alte flori sunt asociate cu iubirea, pasiunea si romantismul.

Daca unele plante aducatoare de noroc te ajuta sa prosperi, florile dragostei te ajuta sa ai noroc in viata personala. Daca esti la inceputul relatiei, aceste plante te ajuta sa ai o legatura de lunga durata cu persoana care te intereseaza, iar daca esti intr-o relatie serioasa, aceste plante te ajuta sa aprinzi mereu flacara iubirii si sa mentii vie pasiunea.

1 Florile dragostei: Plumeria

Plumeria este una dintre cele mai frumoase plante exotice. Unii specialisti sustin ca plumeria este una dintre florile dragostei, deoarece are un parfum intens, care stimuleaza reactii pasionale. Ca planta de apartament, plumeria ar trebui amplasata in dormitorul conjugal. Gasesti plumeria in diverse nuante, de la alb si bej, pana la galben si purpuriu.

2 Florile dragostei: Iasomie

Iasomia este o planta care emana un miros puternic, dulce, si este considerata una dintre florile dragostei. Iasomia sugereaza senzualitate si pasiune. Ca planta de apartament, iasomia poate fi amplasata in hol sau in living, pentru a trezi simturile persoanei iubite atunci cand ajunge acasa. Intrucat mirosul iasomiei este puternic, ideal ar fi sa o plantezi afara, in curte sau in gradina. Cauta un spatiu cat mai luminos pentru ca florile dragostei sa infloreasca armonios.

3 Florile dragostei: Narcisele galbene

In general, narcisele nu au un miros prea puternic, singurele care reusesc sa emana arome seducatoare fiind narcisele galbene. Aceste flori ale dragostei simbolizeaza dorinta de a iubi si de a fi iubit, afectiune si simpatie. Plantarea narciselor galbene este foarte simpla. La prima "recolta", taie un buchet de narcise si tine florile intr-o vaza, pe masa din bucatarie.

4 Florile dragostei: Lalelele

La fel ca trandafirii si lalelele simbolizeaza dragostea, in special cele rosii. Pasiunea si respectul fata de persoana iubita sunt alte simboluri ale lalelelor rosii. Ofera-le in dar fiintei dragi, in semn de iubire.

5 Florile dragostei: trandafirii rosii

De departe, cele mai cunoscute flori ale dragostei sunt trandafirii rosii. Acestia simbolizeaza romantismul, senzualitatea si dorinta de a fi iubit. Fie ca alegi trandafiri rosii de apartament, fie ca ii alegi pe cei de gradina, ai grija sa te plimbi pe langa ei in compania persoanei iubite.

6 Florile dragostei: zorelele

Zorelele sunt florile dragostei, insa ale dragostei neimplinite. Aceste flori sensibile si delicate se deschid noaptea, iar la primele raze ale soarului se inchid. Sunt deosebit de frumoase daca sunt plantate de-a lungul unei alei in gradina sau intr-un strat in fata casei.

Daca esti o fire romantica, poti iesi seara prin gradina sau pe terasa pentru a simti mirosul dulce al zorelelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului