Plante de gradina

#gradina #floarea soarelui

Floarea soarelui

floarea soarelui este o adevarata pata de culoare in gradina ta si poate constitui o floare de apartament grozava. Aceasta se dezvolta rapid, nu este pretentioasa in ingrijire si are un aspect care iti insenineaza intreaga zi.


Plantare


Achizitioneaza un plic cu seminte de floarea soarelui , special destinate cultivarii si planteaza 2 – 3 seminte intr-un cuib. Daca plantezi floarea soarelui in ghiveci, iti vor ajunge cateva seminte, insa daca vrei sa cultivi intr-un colt de gradina, pregateste mai multe seminte.


Semintele se introduc in sol la aproximativ 5 – 7 centimetri adancime, la 20 de centimetri distanta (in gradina).


Floarea soarelui se planteaza la sfarsitul lunii aprilie sau  inceputul lunii mai, intr-un sol argilos sau nisipos, pentru o drenare buna. Floarea soarelui va incolti la aproximativ doua saptamani de la plantare, iar in 6 saptamani te vei bucura de primele flori.


Daca dintr-un singur cuib ies mai multe flori, ar fi bine ca acestea sa fie despartite pentru a se putea dezvolta normal.


Lumina si temperatura


Indiferent ca alegi sa plantezi floarea soarelui in ghiveci sau in gradina, asigura-te aceasta este pozitionata in plin soare. Chiar daca in intrriorul unei case este mai greu sa faci acest lucru, ar fi bine ca ghiveciul plantei sa fie asezat la o fereastra la care soarele bate de dimineata pana seara.


Floarea soarelui are nevoie de foarte multa lumina pentru a se dezvolta – cea mai simpla dovada este ca aceasta se invarte dupa soare de dimineata pana seara.


Udare


In primele doua saptamani de la plantare, uda solul la 4 – 5 zile, iar dupa aceasta perioada, este suficient sa adaugi apa chiar si la o saptamana, dar si atunci in cantitati mici. Floarea soareui nu are nevoie de cantitati mari de apa pentru a se dezvolta, asa ca nu ii sufoca radacinile, chiar daca solul se dreneaza foarte bine.


Fertilizare


In mod normal, floarea soarelui nu are nevoie de produse de fertilzizare si nici nu se recomanda daca este utilizata pentru consuma, insa daca vrei sa grabesti dezvoltarea unei plante de decor, poti utiliza un ingrasamant pe baza de potasiu si magneziu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare