Plante de gradina

#terase cu muscate #muscate #muscate gradina

Fa-ti viata mai frumoasa cu ajutorul muscatelor! Sfaturi pentru o stare de bine garantata

Cu florile lor colorate, muscatele raspandesc energie pozitiva din primavara pana in toamna, facandu-ti viata mai frumoasa. Aceste plante usor de intretinut transforma instantaneu in oaze de fericire inflorite toate balcoanele, terasele, gradinile insorite, precum si spatiile interioare. Expertii in decorare de la platforma Muscate pentru Europa (Pelargonium for Europe) impartasesc ideile pentru paradisurile inflorite ale muscatelor, care te inspira sa te relaxezi si sa uiti de griji.

Terase inflorite

Amenajate cu mobilier de bun gust, perne si accesorii confortabile, terasele ofera spatiu suplimentar placut de locuit vara. Indiferent daca te bucuri de o dupa-amiaza libera, singur/a intr-un sezlong confortabil din rachita, te relaxezi seara cu partenerul/partenera ta sau te intalnesti cu prietenii ori familia pentru un brunch de duminica sau un gratar, muscatele creeaza decorul perfect pentru orele placute petrecute in aer liber.

In ghivece si jardiniere, aceste frumoase plante adauga accente colorate si creeaza o stare de spirit varatica si relaxata.

Muscatele arata fantastic si expuse pe un perete. Prin culorile lor stralucitoare, ele transforma gardurile si peretii simpli in puncte de atractie. In fotografia de mai jos, muscatele suspendate au fost combinate cu „Cascada de Argint” (Dichondra argentea).

Florile lor superbe sunt, de asemenea, centrul atentiei pentru o masa de vara perfecta. Pentru un impact mare, tot ce ai nevoie este una sau mai multe plante in jardiniere atractive puse pe masa. Si muscatele taiate in vaze arata grozav!

Balcoane pline de flori

Muscatele pot transforma instantaneu chiar si balcoanele mici in paradisuri florale. Aceste plante necesita putina intretinere si se descurca bine cu clima urbana. Nici macar valurile de caldura din timpul verii nu reprezinta o problema pentru aceste plante rezistente, native din Africa de Sud. La temperaturi extreme, asigura-te ca solul nu se usuca complet si uda plantele in mod regulat.

Dar chiar daca muscatele vor ramane fara apa pentru cateva zile, de obicei vor supravietui fara nicio problema. Ele pot stoca multa apa in tulpini si frunze. Acesta este un mare avantaj pentru cei care sunt adesea plecati de acasa.

Un refugiu de bunastare inflorit, langa mare

Intr-un resort de yoga la malul marii, muscatele inflorite in culori proaspete de vara creeaza atmosfera perfecta pentru meditatie si relaxare.

Muscata lila iese in evidenta in ghiveciul in stil amfora.

Aranjamentele florale decorative din muscate taiate, in culori proaspete de vara aduc o placere suplimentara in timpul unei sesiuni de rasfat pe litoral. Aceste decoratiuni florale de vara arata fantastic si sunt foarte rapid de facut.

Pur si simplu pune muscatele in tulpini de trestie de bambus si tulpini de coada-calului aspra (Equisetum hyemale) in vaze de sticla. Cochiliile aflate in apa in partea de jos a vazei subliniaza senzatia ca te afli pe malul marii.

Idei de decor interior floral

Nu toata lumea are norocul sa aiba o zona insorita in aer liber, asa ca este bine de stiut ca muscatele pot fi cultivate si in interior, cu conditia sa primeasca suficienta lumina. Muscatele parfumate si nobile sunt deosebit de bune ca plante de apartament. Intr-un interior cu design scandinav de la malul marii, de exemplu, cateva dintre aceste plante care necesita intretinere redusa dau o atmosfera de vara.

Aranjamentele care folosesc muscate taiate nu depind de conditiile de iluminare. Aceasta masa simpatica din fotografia de mai jos are un aranjament proaspat, vesel si modern, cu cinci vaze diferite in nuante pastelate de vara si portocaliu stralucitor. Sunt umplute cu muscate colorate si ramuri de bambus.

Acest aranjament frumos pentru masa din fotografia de mai jos este facut din tulpini de flori, taiate din doua muscate de culori diferite.

Muscatele parfumate ofera o varietate de arome, de la mar sau lamaie la ghimbir, menta si ciocolata pana la trandafir sau liliac. Bucatarii creativi le pot folosi pentru a imbunatati salate, deserturi, ceaiuri, cocktail-uri sau limonade.

De asemenea, uleiurile lor esentiale fac din anumite muscate parfumate un remediu natural impotriva tantarilor. Soiurile cu parfum de lamaie, in special, tin la distanta daunatorii. Pot fi folosite nu doar pe balcon sau terasa, ci si in dormitor.

Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe este o initiativa de marketing a crescatorilor europeni de muscate Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Selecta One si Syngenta Flowers. Initiativa a fost fondata in 2016 cu scopul de a promova si asigura vanzarile de muscate pe termen lung. Campania este acum activa in 22 de tari. In Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania si Slovacia activitatile sunt extinse si sustinute prin finantare UE, ca parte a campaniei UE “Stars Unite a Europe in Bloom”.

FOTO: pelargonium-for-europe.com/ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului