Plante de gradina

#mutare plante #plante de apartament #ingrijire plante #plante interior

Este timpul sa muti plantele in interior! Ce trebuie sa stii

Vremea s-a racit, iar in ultima saptamana minimele au scazut sub 10 grade Celsius. Iarna este tot mai aproape pe zi ce trece. Pentru a-ti proteja plantele de apartament de frig este momentul sa le bagi in interior.

 

Desi pare o treaba usoara, nu este deloc asa! Poate parea simplu sa iei ghivecele de pe balcon sau din curte si sa le muti in casa. Insa pentru ca plantele sa nu aiba de suferit au nevoie de o atentie speciala din partea ta.

Verifica plantele de daunatori si boli

Plantele pot fi invadate in timpul sezonului cald de o multime de boli si/sau daunatori. Inainte de a le baga in interior verifica-le amanuntit pentru a te asigura ca nu vor fi infestate toate plantele. Daca planta este afectata de mucegai sau ciuperci, indeparteaza partile afectate si transplanteaz-o intr-un ghiveci nou.

Taie tulpinile afectate de boli si daca observi ca plantele se confrunta cu daunatori aplica tratamente pentru indepartarea acestora.

Elimina uscaciunile si tunde plantele

Elimina toate frunzele uscate si taie si tulpinile care s-au uscat in timpul verii si nu par ca si-ar mai reveni. Tot acum trebuie sa indepartezi toate florile ofilite. 

Majoritatea plantelor, dar in special muscatele, au nevoie de o tundere in momentul in care sunt introduse in casa. Tunderea le asigura o crestere abundenta si flori inflorire bogata in anul urmator.

Schimba ghivecele daca este necesar

Toamna este momentul oportun pentru a muta plantele intr-un ghiveci mai mare sau pentru a schimba pamantul. Asigura-te ca noile ghivece au gauri de drenaj si cumpara pamant special pentru tipul de plante pe care le ai.

In momentul transplantarii, elimina cu grija pamantul de pe radacinile plantelor si analizeaza-le atent. Elimina orice radacina uscata, putreda sau afectata de boli ori daunatori.

Unde le pozitionezi

Cand plantele sunt pregatite pentru a fi mutate in interior, trebuie sa stii unde le amplasezi. Acestea nu trebuie sa mai fie mutate pana la primavara, cand le vei scoate iar afara. Asadar, alege locul in care plantele vor sta, in functie de nevoile fiecarei specii in parte. Multe dintre acestea au nevoie de lumina intraga zi, asadar asigura-le un loc la fereastra. In cazul plantelor care prefera locurile umbroase, asigura-te ca nu stau in bataia directa a soarelui. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare