Plante de gradina

#eliminare buruieni #buruieni gradina #buruieni

Cum scapi de buruienile din gradina cu ingrediente pe care toata lumea le are in bucatarie

 

Buruienile le dau mari batai de cap gradinarilor. Nu este nimic mai suparator pentru un gradinar decat sa isi gaseasca rasadurile de flori invadate de ierburi care ii pot transforma efortul din primavara in nimic. Acestea impiedica plantele sa se dezvolte corespunzator, daca nu actionezi la timp.

In comert se gasesc foarte multe substante pline de chimicale care te scapa de buruieni, insa apar si efectele adverse, care pot afecta si florile sau chiar solul.

Retete prin care sa tii la distanta ierburile care iti invadeaza culturile, folosind doar resurse naturale, pe care le ai in bucatarie:

Reteta cu sare

Sarea de bucatarie este un ingredient care te ajuta sa scapi de ierburile nedorite din gradina. Tot ce trebuie sa faci este sa prepari o solutie din patru cesti de sare in aproape patru litri de apa. Apoi pune solutia intr-un recipient tip spray si stropeste cu ea buruienile. Aceasta solutie are efecte imediate si nu va afecta plantele din jur sau solul.

Reteta cu malai

Este o metoda simpla, dar eficienta. Tot ce trebuie sa faci este sa presari malai pe sol in locurile in care exista buruieni. Malaiul va avea un efect similar cu cel al erbicidelor, datorita glutenului pe care il contine.

Reteta cu otet

Un alt ingredient din bucataie care te ajuta sa scapi de buruieni in mod natural este otetul. Nu ai nevoie decat de un litru de otet si o sticla cu pulverizator. Se toarna otetul in recipient si se imprastie vaporii direct peste buruieni, dar ferind iarba si plantele pe care vrei sa le pastrezi.

Daca buruienile sunt mai rezistente se recomanda un amestec facut dintr-un litru de otet, 100 ml de detergent de vase, 100 grame de sare si o sticla cu pulverizator. Pune toate ingredientele in recipient, agita bine continutul, apoi pulverizeaza solutia peste buruieni.

Incearca aceste remedii naturale, pe cat de simple, pe atat de eficiente. Ba mai mult, datorita mirosului intens, nici insectele nu se vor mai apropia de gradina ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare