Plante de gradina

# pastrare flori #uscare flori #flori

Cum sa usuci florile pentru a le pastra mult timp

Florile preferate iti infrumuseteaza casa cand sunt proaspete si raspandesc parfumul lor delicat. Dar la fel de frumoase pot ramane mult timp, chiar si uscate. Atunci cand este momentul potrivit pentru a pune la pastrat florile, invata din sfaturile expertilor cateva tehnici pentru a le usca.

Usuca-le in cuptorul cu microunde

Pentru a usca florile in timp record, pune-le in cuptorul cu microunde. Aceasta este o metoda simpla si perfecta pentru cei care vor sa economiseasca timp si resurse, atunci cand usuca florile.

Aplica silica gel

Pentru ca florile sa se pastreze la fel ca atunci cand le-ai cules din gradina, foloseste silica gel pentru conservarea lor. Aceasta substanta care are consistenta nisipului este perfecta pentru a fi aplicata, de exemplu, pe trandafirii pe care vrei sa pastrezi cat mai mult timp. Intr-un recipient plin de silica gel ingroapa floarea pe care doresti sa o conservi. Dupa aproximativ o saptamana, floarea va fi conservata si va arata ca atunci cand ai cules-o din gradina.

Pune-le la presat

Pentru a folosi florile si la altceva decat pentru a decora prin casa, preseaza-le. Chiar daca aceasta metoda dureaza mai mult timp si necesita mai mult efort, rezultatul merita din plin. Pentru a presa florile ai nevoie de o carte groasa si grea. Pune intre pagini o coala de hartie pergament sau cerata si asaza florile la presat. Inchide cartea si lasa florile la presat aproximativ zece zile, fara sa mai umbli la ele. Dupa ce s-au uscat, poti folosi aceste flori pentru a face mici opere de arta, bijuterii, felicitari si alte decoratiuni handmade.

Pastreaza-le la aer uscat

Una dintre cele mai simple si mai folosite metode de a usca florile este prin pastrarea lor in buchete atarnate intr-un loc cu aer uscat. Aduna florile pe care vrei sa le usuci intr-un manunchi si leaga-le cu un elastic de cauciuc. Pune-le la uscat intr-un loc bine ventilat unde nu patrunde lumina directa a soarelui, de exemplu intr-un dulap. Vei observa ca in cateva saptamani, florile se micsoreaza si isi schimba culoarea.

Cea mai simpla metoda

Cea mai simpla metoda prin care poti usca florile fara efort este sa le lasi in vaza. Pune buchetul intr-o vaza cu putina apa si uita de acesta pentru cateva saptamani. Odata ce apa s-a evaporat, florile raman in pozitie verticala, dar sunt uscate. Hortensiile sunt printre cele mai potrivite flori pe care le poti usca astfel.

Scufunda-le in ceara

Cea mai complicata metoda prin care poti pune la pastrat florile este cea care presupune imbracarea acestora intr-un strat de ceara. Parafina este tipul de ceara cel mai des folosit, dar si ceara de soia devine tot mai populara, datorita faptului ca este si ecologica. Dupa ce te-ai bucurat aproximativ o saptamana de frumusetea florilor, le poti pune la pastrat prin aceasta metoda. Chiar daca aceasta tehnica este destul de complicata, rezultatul este spectaculos, iar florile puse astfel la pastrare, vor rezista mai mult timp.

Sursa foto: littleyellowwheelbarrow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului