Plante de gradina

#flori #taiere flori #buchet flori

Cum sa-ti pregatesti florile pentru taiere

Fiecare dintre noi adora sa primeasca si sa daruiasca flori . Nimic nu se compara cu o casa decorata cu buchete de flori sau aranjamente florale menite sa-ti incante simtul olfactiv, dar si privirea.



Una dintre dilemele cu care se confrunta un gradinar este legata de taierea florilor. Iti este greu sa te decizi ce anume flori trebuie sa tai din gradina, fara ca aspectul acesteia sa nu aiba de suferit.

In cazul acesta, este recomandabil ca in gradina ta sa-ti rezervi un spatiu destinat florilor pe care vrei sa le culegi si sa le oferi prietenilor si celor apropiati. Nu trebui sa te gandesti prea mult la aranjarea acestora, nici la cromatica lor, nici la faptul ca spatiul va care va ramane gol dupa ce le culegi. Pornesti de la premisa ca este o minigradina de productie, pe care o amenajezi intr-un colt mai putin vizibil, stiut doar de tine si familia ta.

 

Crearea minigradinii de productie


Amplasarea acestei minigradini trebuie sa se faca intr-un loc cu soare si cu pamant care poate fi irigat usor. Adauga humus sub forma de compost, muschi de pamant sau frunze maruntite pentru a imbunatatii solul nisipos sau argilos.

O astfel de minigradina se aseamana cu una traditionala in care se cultiva legumele. Asadar, trebuie sa ai grija ca randurile cu flori sa aiba spatii mari intre ele pentru a-ti permite sa te misti fara probleme atunci cand plantezi, fertilizezi si recoltezi.

 

Intretinerea minigradinii de productie


La inceputul sezonului, doteaza-ti gradina cu un ingrasamant granular cu actiune lenta. In acest fel, plantele vor avea parte de o nutritie echilibrata de-a lungul a mai multe saptamani. Din cand in cand, pulverizeaza pe frunzele plantelor ingrasamant lichid diluat. In felul acesta, te asiguri ca in perioada de recoltare plantele tale vor avea multe inflorescente.

Un alt sfat se refera la gruparea florilor pe care vrei sa le cultivi. Pentru o intretinere mai usoara, se impune ca plantele cu aceleasi cerinte de sol, apa si irigare sa le cultivi impreuna. De asemenea, plantele inalte trebuie sa le cultivi separat de cele scunde.

 

Ce plante poti pune in minigradina de productie


Numeroase tipuri de plante cu flori isi pot gasi usor locul in aceasta minigradina. Sunt recomandate plantele cu tulpina lunga si cele perene.

In mod specific, gradinile sunt dominate de flori anuale colorate care genereaza multe inflorescente. Taierea lor are rol de regenerare, plantele continuand sa produca din ce in ce mai multe inflorescente.

Iata cate dintre plantele pe care poti sa le ingrijesti in acest "coltisor" de productie:

Plante anuale : anemona, petunia, floarea, soarelui, dimorfoteca, eustoma, sangele voinicului, gura leului, cleoma, amaranthus caudatus (Trompa elefantului).

Plante perene: lavanda, regina-noptii, lobelia, kniphofa, echinaceea, phlox, delphinium (nemtisorul), solidago (splinuta), Rudbeckia, scabiosa.

Pe langa aceste plante, in gradina isi mai pot face loc si alte specii: cale, asparagus, eucalipt, coleus (urzica decorativa), euphorbia (laptele cainelui).

Sursa foto: Decorati0ns.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului