Plante de gradina

#plante de gradina #seceta #ingrijie plante de gradina

Cum sa iti salvezi gradina de seceta!

Nu vrei ca plantele din gradina ta sa moara din cauza temperaturilor ridicate? Atunci trebuie sa iei urgent masuri. Iata ce trebuie sa faci ca sa combati seceta:

"Scutece" pentru plante

Un produs miraculos, cunoscut sub numele de ploaie solida si aparut recent pe piata, poate fi comandat pe internet cu 50 de dolari kilogramul. Practic, este vorba despre o substanta care seamana cu zaharul, dar care absoarbe o cantitate mare de apa, precum scutecele pentru bebelusi. Folosind acest produs, apa este retinuta pe loc pana cand este consumata de plante, fara a se evapora sau scurge in sol.

Cronometre de apa

Ca sa nu ai mereu grija udarii gradinii, monteaza pe aspersoare sau pe frutunuri cronometre de apa. Acestea vor opri si vor reporni apa la intervale regulate, in functie de cum este setat timer-ul. Un astfel de dispozitiv poti cumpara din magazinele de bricolaj sau de pe internet. Pretul unui astfel de dispozitiv porneste de la 130 de lei si ajunge si la 300 de lei.

Stabileste un program de udat

Daca nu iti permiti instalarea de dispozitive inteligente care sa te ajute sa irigi gradina astfel incat sa previi uscarea plantelor, nu iti mai ramane altceva de facut decat sa iti stabilesti propriul program de udat. Nu toate plantele au nevoie de aceeasi cantitate de apa, asa ca e bine sa stii care, cat trebuie udata. Apoi, seteaza-ti alarma telefonului ca sa iti aminteasca de "datoria" pe care o ai.

Recicleaza apa

Nimic nu se pierde, totul se transforma spunea un dicton in urma cu vreo trei decenii. Insa e valabil si acum. Poti folosi apa rezultata in urma functionarii aparatului de aer conditionat pentru a uda gradina. In acest fel, poti economisi bani frumosi la factura de apa.

Sistem de picurare

Pune la punct un sistem de irigatii prin picurare. Poti regla instalatia astfel incat sa ude pe rand straturile de legume si cele de flori. Nu trebuie decat sa pornesti robinetul si instalatia cu pricina isi face singura treaba.

Cultiva plante autohtone

Pentru a fi sigura ca gradina ta supravietuieste cu brio climei, tot ce trebuie sa faci este sa alegi plantele care sunt specifice locului, mai exact cele din flora zonei.

Sursa foto: root2shootexecutivelawncare.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului