Plante de gradina

#ardei iute #gradina #cum sa cultivi lamai # cum sa cultivi ghimbir # cum sa cu;ltivi ardei iute

Cum sa iti cultivi in gradina leacurile de raceala

Nu e nevoie sa bagi mereu o multime de bani in medicamente de la farmacie atunci cand simti ca te paste o raceala. E suficient sa ai la indemana cateva leacuri naturale precum o lamaie proaspata sau o radacina de ghimbir. Iata ce trebuie sa faci ca sa ai propria gradina miraculoasa!

Lamai



O lamaie nu strica niciodata la casa omului am putea spune, daca stam sa ne gandim la numeroasele beneficii pe care acest fruct le are pentru organismul nostru. De aceea, o limonada sau un ceai fierbinte cu cateva felii de lamaie in el se stie ca alunga raceala si gripa.

Cand ai stors lamaile, pastreaza samburii, spala-i bine si pune-i intr-un castron pe fundul caruia ai asezat o bucata de vata bine imbibata cu apa. Umezeste timp de 7-10 zile vata pana cand samburii incoltesc, apoi pune-i intr-un pahar din plastic cu putin pamant de flori si tine-i la adapost pana cand incepe sa creasca plantuta. Abia apoi sadeste-o in pamant, afara, sau intr-un ghiveci. In primii ani de viata, lamaiul trebuie fertilizat la fiecare doua luni pentru a se dezvolta intr-un mod cat mai armonios.

Ardei iute

Ardeiul iute, fie ca e consumat ca atare, fie in infuzii impreuna cu maghiran sau rozmarin, poate combate cu succes o raceala puternica. Poate fi crescut cu usurinta atat in gradini si sere, cat si in interiorul locuintei, in ghiveci. Planteaza cateva seminte intr-un pahar din plastic gaurit si acopera-le apoi cu un strat subtire de pamant. Uda pamantul si pune paharele intr-un loc luminos si cald. Dupa doua saptamani, incep deja sa iasa plantutele, iar cand au capatat deja 4-5 frunze, trebuie rasadite intr-un ghiveci destul de mare sau in gradina.

Ghimbir


Ghimbirul este considerat un adevarat elixir impotriva racelii si a unor infectii, mai ales daca este combinat cu miere si cu lamaie. Este usor de cultivat, crescand foarte bine si ca planta de interior, mai ales ca nu suporta inghetul si temperaturile foarte scazute. In ghiveci, poate deveni chiar o planta decorativa.

Lasa o radacina sanatoasa de ghimbir intr-un castron cu apa, peste noapte. A doua zi, tai-o in mai multe bucati astfel incat fiecare sa aiba cativa muguri. Pune pamant si compost intr-un ghiveci si infige in el doua-trei bucati de radacina, apoi acopera-le cu un strat de 3 centimetri de pamant.
Daca il tii afara, ghiveciul trebuie sa stea la umbra. La inceput, se uda moderat, iar cand incep sa apara lastarii se uda din abundenta.

Foto: homelife.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare