Plante de gradina

#plante gradina #plante heliotrope #insamantare plante

Cum sa insamantezi corect plantele heliotrope

Membre ale genului Heliotropium, plantele heliotrope infrumuseteaza orice gradina cu inflorescentele lor bogate. Afla cum sa le insamantezi corect, astfel incat sa te bucuri de farmecul lor aparte in sezonul cald din anul 2014.

Stiai ca plantele heliotrope isi orienteaza singure florile catre soare, asa cum procedeaza si floarea soarelui? In plus, dimineata devreme si seara, emit o aroma foarte placuta de vanilie si scortisoara, care parfumeaza intreaga gradina. Iata cum sa insamantezi plantele heliotrope, minunate pentru orice spatiu verde din preajma casei tale!

Materiale necesare:

  • seminte de plante heliotrope (ai de ales din 220 de specii);
  • pamant de ghiveci mixt;
  • lumini fluorescente;
  • ghivece mici pentru plantare;
  • fertilizator granular cu eliberare treptata;
  • tava de insamantare cu compartimente;
  • sticla cu pulverizator;
  • foarfeca;

Pasul 1. Toarna pamantul de ghiveci mixt in tava pentru insamantare compartimentata, apoi pulverizeaza putina apa, pentru a inmuia bine solul.

Pasul 2. Planteaza cate 3-4 seminte maximum in fiecare compartiment al tavii, la o distanta egala unele de altele. Odata ce ai introdus semintele in pamant, acopera-le cu un strat subtire de pamant de ghiveci.

Pasul 3. Pune tava de insamantat intr-un loc cald, in bataia directa a soarelui. Suplimenteaza cantitatea de lumina de care beneficiaza semintele cu ajutorul luminilor fluorescente.

Pasul 4. Ai grija ca pamantul sa fie in permanenta umed, pulverizand zilnic apa peste tava de insamantat. Solul trebuie sa fie bine umezit, dar nu suprasaturat de apa (altfel semintele vor putrezi).

Pasl 5. Odata ce observi ca semintele au inceput de germineze, taie cu foarfeca portiunile care par sa fie bolnave. Pastreaza-le doar pe cele puternice si sanatoase. Este important sa nu smulgi sectiunile vulnerabile, intrucat vei afecta radacinile viitoarei plante.

Pasul 6. Transfera rasaturile in ghivece mici, individual, atunci cand ajung sa fie prea mari pentru tava de insamantare.



Pasul 7. Cand trece pericolul de inghet, poti planta rasadurile plantei heliotrope in gradina, alegand un loc care beneficiaza de bataia directa a razelor de soare. Pune putin mulci la baza rasadurilor, pentru un drenaj optim.

Ajuta-ti plantele heliotrope sa se dezvolte armonios, presarand fertilizator granular la fiecare 4-6 saptamani in jurul radacinilor.

Sursa foto: oldfashionedliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare