Plante de gradina

#ingrijire trandafiri vara #trandafiri vara #trandafiri gradina #ingrijire trandafiri #trandafiri

Cum sa ingrijesti trandafirii in timpul verii! Sfaturi de la specialisti

Vara este anotimpul in care te poti bucura de frumusetea trandafirilor in toata splendoare lor. Toate sourile de trandafiri infloresc in sezonul caduros si iti invadeaza gradina cu parfumul lor delicat. Pentru a te bucura insa o perioada indelungata de frumusetea acestora, trebuie sa stii cum sa-i ingrijesti corespunzator in perioada verii, cand sunt expusi pericolelor.

Zilele caniculare le pot crea probleme acestor plante, iar caldura excesiva le face sa isi piarda rapid vigoarea. De asemenea, daunatorii sunt una dintre problemele frecvente ce apar in timpul verii, mai ales in perioadele secetoase. 

Hidrateaza-i corespunzator!

Hidratarea este esentiala pentru trandafirii din gradina, in aceasta perioada a anului. In perioadele in care nu ploua, trandafirii trebuie udati dis de dimineata cu minim 10 litri de apa, o data pe saptamana. Cele mai eficiente sunt sistemele prin picurare, care asigura o saturare lenta a solului. Apa reprezinta cea mai buna hrana pentru flori, deoarece aceasta transporta toti nutrientii din sol in planta, iar un trandafir sanatos va fi capabil sa se apere mai bine de boli si daunatori.

Daca nu ai suficient timp la dispozitie pentru a te ocupa de ingrijirea trandafirilor, poti opta pentru soiuri usor de ingrijit, cum este trandafirul Double Pink Knock Out. Acesta este rezistent la boli si daunatori si nu necesita ingrijiri speciale. Se bucura de o inflorire continua in sezon, cucerind prin flori cu petale duble si o uimitoare culoare de rosu-zmeura.

Elimina daunatorii!

In zilele calduroase de vara, una dintre problemele cu care se confrunta trandafirii sunt afidele, o familie de insecte hemiptere. Acestea ataca in mijlocul verii, pe seceta, extrag sucurile din trandafiri si lasa frunzele ondulate, cu un aspect inestetic. Cea mai buna aparare impotriva afidelor este sropirea plantelor cu o solutie combinata de Actara cu Mospilan si hidrtarea lor corespunzatoare, fapt care creste rezistenta plantelor.

Insecticidele vor ucide toti acesti paduchi prin sufocare. Pulverizeaza lichidul direct pe afide spre sfarsitul zilei, chiar inainte de apusul soarelui. Efectueaza a doua pulverizare in 48 de ore, pentru a elimina definitiv aceasta problema. O alta modalitate rapida de a scapa de afide este sa le strivesti intre degete sau sa le speli de pe planta cu apa, folosind un furtun de inalta presiune.

Fereste-i de boli!

Daca bolile care pot ataca trandafirii te sperie, selecteaza-i pe cei rezistenti, mai putin sensibili. Alege trandafirul Papa Meilland, un soi foarte rezistent la boli si la conditiile climaterice. Acesta infloreste bine atunci cand ploua, dar si cand este foarte cald sau temperaturile scad prea mult.

Este foarte important sa ii plantezi in locul potrivit, sa le oferi suficienta apa si hrana corespunzatoare, ferit de umbra. Nu planta niciodata un trandafir in locurile intunecate si umede din gradina, in care misuna tantarii si melcii! Alege un loc insorit, cu o buna circulatie a aerului, iar trandafirul tau va ramane sanatos, chiar si fara pulverizari!

Ofera-le nutrientii necesari!

Trandafirii au nevoie de fertilizare pentru o dezvoltare armonioasa si o crestere spectaculoasa. Ai grija sa le oferi ingrasmintele potrivite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare