Celosia, cunoscuta si sub denumirea de Creasta cocosului este o floare impresionanta originara din Asia si ale care flori sunt atat de viu colorate incat par a fi artificiale. Florile Celosiei se asemamana cu spicul intr-o oarecare masura, iar in functie de varietate, tulpina foarte fi scurta sau foarte inalta.
celosia nu este o planta pretentioasa, insa pentru a avea flori cat mai frumoase, este recomandat sa ai in vedere cateva aspecte:
1 Inainte de orice, este recomandat ca Celosia sa fie plantata primavara, intr-un spatiu insorit si sa aiba temperaturi mai ridicate de 12 de grade Celsius. Este recomandat ca plantarea sa se faca dupa ce pamantul incepe sa se incalzeasca. Evita a cultivi Creasta cocosului in umbra unor alte plante, copaci sau garduri pentru ca ii vei stopa cresterea si dezvoltarea.
2 Celosia nu ridica mari pretentii in ceea ce priveste solul, dar este de preferat sa ii oferi un amestec de pamant gras si nisip pentru un drenaj foarte bun. Daca in gradina nu ai nici nisip si nici pamant gras, ar fi bine sa achizitionezi cate putin din cele doua si sa faci un amestec cu pamantul deja existent.
3 Uda floarea atunci cand pamantul este uscat aproape in totalitate, dar niciodata complet. Lipsa apei poate dauna florii , insa excesul de hidratare poate duce la putrezirea radacinilor, mai ales daca solul nu se dreneaza usor. Primavara udarile vor fi facute mai rar, insa vara, cand temperaturile sunt caniculare, este posibil sa fie nevoie sa aplici cate o udare in fiecare dimineata.
4 Apa cu care se va uda Celosia nu trebuie sa fie rece, ci la temperatura camerei. Schimbarile bruste de temperatura pot afecta radacinile intr-un mod negativ, favorizand imbolnavirea plantei. In functie de cate plante sunt, pastreaza o anumita cantitate de apa in bataia soarelui pentru 30 de minute si abia apoi poti turna apa. In plus, in cele 30 de minute, se va elimina si clorul.
5 Celosia are nevoie de fertilizare cu un produs solubil de 3 ori in timpul perioadei de crestere. Opteaza pentru un produs care sa stimuleze inflorirea si coloritul puternic. Totusi, evita supra-fertilizarea care poate duce la deteriorarea permanenta si ireversilibila a florilor.
6 Praseste solul de 2 – 3 ori intr-un sezon pentru pentru a distruge buruienile si pentru a asigura un schimb normal de gaze intre sol si atmosfera. In plus, astfel radacinile vor avea mai mult oxigen, iar plantele vor fi mai sanatoase.
#celosia #ingrijire #flori #creasta cocosului
Cum sa ingrijesti Celosia
Cum sa ingrijesti Celosia Celosia, cunoscuta si sub denumirea de Creasta cocosului este o floare impresionanta originara din Asia si ale care flori sunt atat de viu colorate incat par a fi artificiale. Florile Celosiei se asemamana cu spicul intr-o oarecare masura, iar in functie de varietate, tulpina foarte fi scurta sau foarte inalta.

- 2011-06-17 2011-06-17
Articole din plante-de-gradina
Pentru specialisti
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna