Plante de gradina

#ingrijire plante #gradina #amenajare gradina #gradinarit copii #activitati gradinarit #plantare semninte

Activitati de gradinarit pe care le poti face impreuna cu cei mici

Nu ii exclude pe cei mici din activitatile pe care le intreprinzi in gradina. Invata sa le cultivi dragostea pentru plante si flori inca de la o varsta frageda!

Ce pot face copiii

Respectul pentru natura se castiga doar vazand cum cresc plantele sadite chiar de el. Din acest motiv, lasa-l pe cel mic sa isi murdareasca mainile de pamant. Invata-l cand se cultiva fructele lui preferate si arata-i practic ce trebuie facut. Va invata ca florile, legumele si fructele nu se cumpara doar de la piata si va intelege intregul proces al dezvoltarii lor. In plus, va invata sa aiba rabdare si va constientiza mai bine trecerea timpului, iar voi veti petrece impreuna timp pretios.

Copiii te pot ajuta sa schimbi pamantul florilor, sa cureti plantele de buruieni si sa indepartezi frunzele uscate. Trebuie sa ii inveti sa foloseasca cu atentie uneltele de gradina si sa nu ii scapi niciodata de sub supraveghere.

Pregatiti un pat germinativ

Un lucru foarte simplu pe care il poti face impreuna cu cel mic este sa pregatiti un pat germinativ. Ai nevoie de un recipient (poate fi vorba despre pahare din plastic sau cutii de conserve), de turba, nisip si diverse soiuri de seminte. Perforeaza fundul recipientului si lasa-i pe cei mici sa amestece pamantul cu nisipul si sa planteze semintele. Alege, spre exemplu, seminte de salata sau de ruccola. Cel mic va fi fericit ca in scurt timp sa poata manca din roadele muncii sale.

Plantele cu fructe mici nu au nevoie de mult spatiu asa ca le puteti planta chiar si in ghivece. Cei mici vor trebui sa aiba grija sa le ude in fiecare dimineata si vor vedea cu ochii lor cum incep sa creasca si sa se coaca.

Munciti in echipa

Puteti planta impreuna si verdeata sau legume precum dovleceii. Puteti lasa semintele la germinat, iar apoi, cand rasadurile au crescut suficient, plantati-le in gradina. Copiii vor descoperi ca dovleceii fac mai intai flori foarte frumoase care pot fi chiar gatite pane!

O modalitate simpla de a-i determina pe cei mici sa ia parte la munca din gradina este sa ii pui sa planteze fasole verde. Nu necesita o dexteritate prea mare. Puteti pune boabele de fasole la incoltit in casa, pe o bucata de vata udata bine si in scurt timp vor vedea cum incep sa rasara plantutele.

Cei mici te pot ajuta si sa replantezi florile perene. Alegeti impreuna locul din gradina in care sa le asezati. Cere-i mereu sfatul si va fi foarte incantat sa iti poata fi de ajutor.

Sursa foto: donnamoderna.com, fiskars.be

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului