Plante de gradina

# cum ingrijesti gura leului # ingrijire gura leului #plante de gradina #gura leului

Cum sa cresti si sa ingrijesti corect gura leului?

Gura leului infloreste intr-o mare varietate de culori, fiind o planta usor de intretinut si extrem de decorativa in orice gradina creste. Exista peste 40 de soiuri de gura leului, unele dintre acestea nu trec de 20 de centimetri inaltime, dar si soiuri care ating chiar si inaltimea de un metru. Iata cum sa cresti si sa ingrijesti corect gura leului.

Lumina necesara

Gura leului infloreste din abundenta atunci cand floarea este la soare, dar si in locuri partial umbrite, in primavara. Odata ce temperaturile incep sa creasca, gura leului va inceta sa mai infloreasca. Pe perioada verii, poti planta gura leului acolo unde are parte si de putina umbra si va trebui sa o uzi aproape tot timpul.

Pamantul potrivit pentru gura leului

Pentru gura leului este nevoie de sol neutru cu pH intre 6.2 si 7.0. Atunci cand adaugi acestor plante ingrasamant organic, vor contina sa infloreasca si sa se mentina sanatoase.

De cata apa are nevoie gura leului

Gura leului este o floare careia ii place apa. Incearca sa mentii floarea cat mai umeda in primele saptamani. Toarna apa langa tulpina plantei si evita udarea de sus a plantei pentru ca astfel o vei mentine sanatoasa. Inainte sa uzi, asigura-te ca solul este uscat pana la o adancime de aproximativ 2 centimetri.

Umiditatea si temperatura

Gura leului are nevoie de temperaturi scazute. Pentru a creste mai repede, temperatura optima din timpul zilei, pentru gura leului, este cea in jurul valorii de 21 de grade Celsius. Odata ce florile s-au stabilizat in pamant, plantele pot face fata chiar si inghetului.

Incearca sa mentii plantele bine udate in timpul perioadelor cu temperaturi scazute si hraneste-le cu mulci din ace de pin.

Fertilizatorul pentru gura leului

Atunci cand planta incepe sa faca flori, poti aplica fertilizatorul. Foloseste un fertilizator standard pentru aceste flori si ai grija ca dupa ce aplici fertilizatorul sa uzi suficient de bine plantele pentru a evita riscul arsurii cu nitrogen.

Inmultirea florii gura leului

Gura leului se seamana toamna tarziu, uneori semintele pot fi aruncate chiar si peste zapada, iar multe dintre aceste vor germina in primavara.

In multe cazuri, gura leului este pornita in interior, cu 8-10 saptamani inainte de ultimul inghet, poate creste din butasi sau poti planta direct rasaduri de floare. Atunci cand semeni semintele de gura leului, va trebui doar sa presezi semintele peste solul putin afanat. Semintele de gura leului au nevoie de lumina din belsug pentru a putea germina.

Dupa ce rasadurile au facut in jur de sase frunze, ciupeste varful plantei pentru a incuraja formarea ramurilor si cresterea unei plante mai viguroase. Poti proceda la fel si cu rasadurile de floare pe care le cumperi.

Curatarea plantei

Curatarea plantei in mod regulat poate ajuta gura leului sa infloreasca o perioada lunga de timp. Desi floarea nu are nevoie de o ingrijire speciala in perioada primaverii, mulciul este o alegere foarte buna pentru a mentine solul umed si rece. Aceasta este de asemenea si o modalitate buna de a combate caldura din perioada verii.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului