Plante de gradina

#trandafiri cataratori #amenajare gradina #trandafiri #gradina

Cum sa creezi o arcada romantica cu plante cataratoare in gradina

Un arc romatic din trandafiri in gradina este expresia romantismului absolut. Fie ca iti doresti o astfel de arcada incarcata cu flori delicate si verdeata pentru un eveniment special sau o petrecere pe care o organizezi sau pur si simplu simti ca este elementul de decor care ar transforma gradina ta intr-un colt desprins din povesti, este foarte simplu sa creezi chiar tu acest aranjament deosebit.

Ai nevoie doar de cateva materiale pe care le vei achizitiona de la magazinele de bricolaj, de flori si verdeata si de aproximativ 5-6 ore la dispozitie ca arcul romatic din gradina ta sa prinda forma.

De ce materiale ai nevoie:

  • Kit pentru arc metalic de 2.5 metri
  • Spray pentru vopsit auriu sau argintiu
  • Suport pentru gard metalic
  • Sarma de flori si banda
  • Crengi de salcie creata si ruscus italian
  • Trandafiri si bujori
  • Tuburi de plastic pentru toate florile

Asambleaza si picteaza arcada

Asambleaza arcul de gradina conform instructiunilor. Aplica apoi vopseaua din spray-uri alternand culorile pentru un efect deosebit. Daca vrei un aspect mai cald, poti folosi spray in culoarea bronzului, in locul celui auriu.

Pune arcada in suporturi

Ingroapa suporturile pentru gard metalic in pamanat. Apoi, asigura arcul in aceste suporturi cu ajutorul sarmei de flori. Pentru ca intreg aranjamentul sa fie unul cat mai solid si rezistent, adauga cata sarma consideri ca este necesara.

Impleteste crengi de salcie creata pe o parte a arcului si in partea de sus. Continua sa impletesti si pe partea opusa. Cu cat folosesti mai multe crengi de salcie, cu atat metalul va fi mascat mai bine.

Adauga elementele verzi

Pune ruscus italian printre crengile de salcie. Ruscusul italian este o planta ornamentala verde, clasica, care are rolul de a umple bine golurile din buchete si aranjamentele florale. Aceste plante verzi inserate printre crengile de salcile vor da un aspect romantic intregului decor.Pune florilePune trandafirii si bujorii in tuburile speciale de plastic umplute cu apa. Asaza-le printre ramurile de salcile creata, formand grupuri de 3-5 flori. Prinde-le cu fire si banda daca este nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare