Plante de gradina

#buchet de flori #gradina primavara #flori gradina #buchet inedit

Cum sa aranjezi un buchet superb din florile din gradina

Florile primavaratice pe care le-ai plantat in gradina iti poti fi de mare ajutor atunci cand vrei sa realizezi un buchet impresionant pentru a-ti decora locuinta. De ce sa cumperi unul gata facut, cand il poti faca chiar la tine acasa, din flori de gradina plantate chiar de tine?

Un buchet de flori este simplu de realizat si nu iti va lua foarte mult timp sa il realizezi. Iata care sunt pasii pe care sa ii urmezi atunci cand vrei sa realizezi un buchet inedit, din gradina ta de primavara!

1. Ce iti trebuie pentru a realiza un buchet interesant

Pentru a realiza un buchet frumos, este recomandat sa folosesti mai multe tipuri de flori. Asadar, poti folosi zambile roz, trandafiri in mai multe nuante, precum si plante decorative cum ar fi feriga.

Pe langa flori, ai nevoie si de ustensile necesare: o foarfeca sau un cutter sunt potrivite pentru a taia florile la forma dorita. Alege o vaza interesanta, care sa fie compatibila cu forma buchetului si aranjamentul floral va iesi perfect.

2. Verifica florile

Inainte de a te apuca sa aranjezi buchetul, este recomandat sa asezi toate plantele pe o masa pentru a-ti face o idee in legatura cu gama de culori. Astfel, un buchet intr-o combinatie de flori potrivita ar putea fi alcatuit din zambile roz, trandafiri roz pal, roz inchis si rosu puternic.

3. Alege florile principale

In orice buchet, exista anumite flori care se evidentiaza mai tare, intrucat sunt folosite in centrul acestuia. In acest caz, poti folosi doi trandafiri rosii in centrul buchetului.
 

4. Aranjeaza florile

Roteste buchetul in sensul acelor de ceasornic si mai adauga treptat cate o floare, pana obtii forma dorita.

5. Taie tulpinile

Inainte de a pune buchetul de flori in vaza, este recomandat sa tai tulpinile la aceeasi dimensiune, pentru ca florile sa primeasca la fel de multa apa si sa reziste toate la fel de mult. Pentru o forma perfecta a buchetului, este indicat sa-l legi. Astfel, florile vor fi mai bine pozitionate.

6. Alege o vaza potrivita

Este important ca vasul in care alegi sa pui buchetul de flori sa corespunda cu dimensiunea buchetului. O vaza prea mare ar putea strica aspectul buchetului, intrucat nu i-ar permite sa se vada suficient.



Sursa foto: homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului