Plante de gradina

#regina noptii #plante de gradina #plantare #ingrijire

Cum plantezi si ingrijesti Regina Noptii

Daca vrei sa oferi gradinii tale un parfum imbatator, atunci nu trebuie sa mai stai pe ganduri. Planteaza Regina Noptii . Aceasta planta, cunoscuta si sub numele de Nicotiana, va oferi gradinii tale un parfum seducator la lasarea serii. Regina Noptii este o planta care se cultiva in special pentru mirosul sau puternic. Originara din zonele tropicale, cu multa caldura, aceasta planta se regaseste si in America de Sud si face parte din familia plantelor producatoare de tutun.


Regina Noptii este o planta usor de crescut. Planta infloreste la inceputul verii si se pastreaza astfel pana catre finalul toamnei. Florile se deschid la lasarea serii si parfumeaza aerul cald de vara. Regina Noptii inforeste intr-o multitudine de culori si este o adevarata placere sa le vezi si sa le mirosi.

Aceste flori sunt ideale pentru gradina, insa pot fi cultivate si in ghivece. Daca ai o gradina mare, planteaza Regina Noptii in grupuri rasfirate prin toate colturile si asigurate ca ai si cateva sub fereastra casei tale. Odata cu lasarea serii, atunci cand florile se deschid, parfumul placut iti va invada locuinta.

Trebuie insa stii ca aceste plante sunt foarte otravitoare daca sunt inghitite. Ai grija si la stratul lipicios de pe tulpina acestor plante. Dupa ce le-ai ingrijit, spala-te pe maini. Asigura-te ca animalele tale de companie sau copiii nu vor ajunge la aceste plante.


Pentru a planta Regina Noptii ai nevoie de:

• seminte sau rasaduri;
• ingrasamant;
• unelte de gradina;
• pamant de flori .


1 Regina Noptii se planteaza cu ajutorul semintelor. Acestea pot fi plantate fie direct in gradina, fie in ghivece, la loc acoperit, la inceputul primvarerii.

Pentru a avea flori cat mai devreme, planteaza semintele in ghivece, iar cand vremea se mai incalzeste, transplanteaza rasadurile crescute in gradina. Semintele vor germina in 2-3 saptamani. Nu planta semintele afara, decat dupa ce a trecut si ultimul inghet al iernii.

2 Daca preferi sa plantezi direct din rasaduri, alege acele plante care arata sanatos, fara urme de boala sau ofilire . Astfel ai siguranta ca planta ta va creste viguroasa. Fii atent si la speciile pe care le alegi. In ultimii ani a aparut si o specie de Regina Noptii care infloreste in timpul zilei si care nu emana niciun miros.

3 Planteaza Regina Noptii la inceputul primavaerii, dupa ultimul inghet. Aceasta planta are nevoie de mult soare si iubeste solurile bine afanate. Chiar daca are nevoie de multa apa, nu ii face bine sa stea inre-un substrat imbibat cu apa.

4 Atunci cand plantezi Regina Noptii, asigura-te ca ai lasat un spatiu de 20-30 de centimetri intre fiecare planta.

5 In perioadele caniculare, pastreaza solul umed.

6 Fertilizeaza plantele la fiecare 3-4 saptamani si adauga in zona in care realizezi plantarea pamant de padure sau ingrasamant din Frunze.


Regina Noptii este o planta foarte usor de intretinut, care prefera soarele si solul umed. In perioada in care infloreste, este bine sa faci fertilizari dese. Regina Noptii este si o planta care se inmulteste singura.

Pe perioada iernii si pana in primavara cand rasare, nu umbla la solul in care sunt plantate florile. Risti astfel sa pierzi plantele de Regina Noptii. Dupa ce rasar, te poti ocupa de gradina si poti fertiliza si afana solul.

Sursa foto : www.all-americaselections.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului