Plante de gradina

#narcise #plante de gradina #plantare

Cum plantezi si ingrijesti narcisa

Narcisele sunt printre primele flori ale primaverii si aduc promisiunea unei vremi frumoase si calduroase. Aceste plante vesele infrumuseteaaza orice gradina si inmiresmeaza aerul cu arome subtile. Narcisele sunt plante rezistente, care pot fi plantate atat in gradina cat si in ghivece, pe timpul anotimpurilor reci.

 

Pentru a planta narcise ai nevoie de:

 

  • bulbi de narcise;
  • unelte de gradinarit;
  • ingrasamant;
  • flori .

 

1 Narcisele sunt plante care cresc din bulbi. Exista o varietate de narcise, de diverse forme si culori, de la alb si galben pana la roz. Atunci cand cumperi bulbi de narcisa, alege cei mai mari bulbi. Bulbii nu trebuie sa fie ofiliti, putreziti sau cu gauri si trebuie sa arate si sa miroasa proaspatat. De asemenea, bulbii trebuie sa fie mai grei decat par. Astfel vei fi sigur ca plantele tale vor creste sanatoase si vor inflori frumos. Bulbii se cumpara toamna, chiar inainte de a-i planta.
 

2 Narcisele prefera locurile insorite si solul umed, bine afanat. Aceste flori de gradina trebuie plantate toamna, inainte ca pamantul sa inghete. Astfel, planta va avea timp sa se inradacineze si sa se pregateasca de iarna.
 

3 Foloseste uneltele de gradina pentru a face o gaura in sol, in care vei planta bulbii. Intre bulbi trebuie sa lasi o distanta de 10-15 centimetri. Acopera bulbii cu pamant de flori. Daca pamantul de flori este de calitate, nu mai este nevoie sa il fertilizezi dupa plantare. Fertilizarea este indicata pentru a oferi astfel energie radacinilor plantei.
 

4 Dupa plantare, acopera bulbii cu un strat de plante uscate sau muschi din plante, pentru a mentine astfel o temperatura constanta pe timpul iernii si pentru a preveni inghetul bulbilor.
 

5 Dupa ce narcisele au inflorit, fertilizeaza solul pentru a garanta astfel inmultirea bulbilor si cresterea florilor in urmatorul sezon.

 

Cum ingrijesti narcisa

 

Dupa ce au inflorit, elimina florile ofilite de narcisa. Nu indeparta insa fruzele, decat dupa ce au ingalbenit. Acest lucru va permite bulbilor de narcisa sa atraga toti nutrientii din planta pentru mai multa energie in primavara urmatoare. Narcisele sunt plante rezistente care vor supravietui pe timpul verii secetoase. De asemenea, ele sunt foarte rezistente la daunatori.

Sursa foto : www.southernbulbs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului