Garofita , aceasta floare gingasa, in culori vibrante, are cateva reguli simple de ingrijire pentru a se mentine intr-o forma cat mai proaspata si frumoasa. Daca se vor urma acesti pasi simpli, viata garofitei va fi prelungita cu cel putin o luna.
Iata 7 reguli de ingrijire a garofitei
1 Permite-le accesul la soare. Chiar daca iti este teama ca soarele puternic si vremea caniculara vor duce la ofilirea florilor tale, este bine sa stii ca garofitele au nevoie de foarte mult soare pentru a se dezvolta intr-un mod cat mai frumos si sanatos.
2 Uda moderat garofitele. In mod normal, aceste flori nu au nevoie de udari zilnice si abundente. Din acest punct de vedere ele sunt plante perfecte pentru cei care isi doresc in gradina flori frumoase si colorate, dar care totusi nu au timpul necesar pentru a le uda zilnic. Totusi, in zilele caniculare este recomandat ca udarile sa fie zilnice, dupa apusul soarelui.
3 Imbunatateste structura solului cu un ingrasamant special creat pentru plantele cu flori. In acest vei va fi stimulata inflorirea, iar garofitele vor rezista mai mult decat in mod normal datorita substantelor nutritive.
4 Rareste grupurile de garofite pentru a permite circulatia aerului si pentru a preveni astfel rugina care apare de obicei la nivelul frunzelor.
5 Indeparteaza frunzele si florile uscate pentru a incuraja dezvoltarea unora noi. Daca vei lasa partile uscate, nu doar ca vei strica frumusetea gradinei, dar vei ingradi si regenerarea florilor.
6 Iarna protejeaza garofitele de inghet cu ajutorul unui strat de paie si frunze uscate sau a unui celofan special. Aceastea vor mentine o temperatura cat de cat suportabila pentru garofite, permitandu-le inflorirea bogata.
7 Pentru a proteja frunzele garofitei de melci , traseaza in jurul plantelor o „bariera” din praf de var. Melcii nu suporta aceasta substanta, asa ca vor mentine distanta.