Plante de gradina

#plante de primavara #plante bulbi #flori de vara #flori cu bulbi

Cum ingrijesti florile de vara cu bulbi

Adesea, florile cu bulbi sunt asociate plantelor de primavara, precum lalelele sau narcisele. Insa plantele cu bulbi se bucura de o sumedenie de exemplare care infloresc pe timp de vara, astfel ca pot reprezenta o alegere nimerita pentru o gradina superba in sezonul fierbinte. Afla, in cele ce urmeaza, ce trebuie sa stii despre ingrijirea florilor de vara cu bulbi!
 

Alegerea florilor de vara cu bulbi


Chiar daca poate nu stiai pana acum, exista o varietate larga de flori de vara cu bulbi dintre care tu poti alege speciile care iti plac si care sunt in armonie cu propria gradina!

Iata cateva flori de vara cu bulbi dintre care ai putea alege:

- gladiola
- dalia
- irisul
- crinul african (Agapanthus orientalis)
- cala
- canna
- begonia (Begonia tuberhybrida) etc.
 

Atentie la bulbi


Dupa ce ai stabilit care sunt florile de vara cu bulbi pe care iti doresti sa le presari in gradina, pasul urmatorul este selectarea propriu-zisa a bulbilor. Acestia pot fi achizitionati de la magazinele de specialitate, nu inainte de a fi verificati cu atentie!

Astfel, este esential sa te asiguri cu bulbii pe care intentionezi sa ii cumperi sunt sanatosi si ca vor produce flori. Cum faci diferenta intre un bulb sanatos si unul fragil sau chiar uscat? Primul este ferm si destul de greu, in timp ce al doilea este usor, moale si/sau sfarmicios.
 

Plantarea bulbilor de vara


De regula, plantarea bulbilor pentru florile de vara ar trebui realizata primavara, dupa ce solul s-a incalzit. Perioada propice depinde, asadar, de conditiile climatice din zona in care locuiesti. In general, insa, poti planta cu incredere bulbii viitoarelor plante cand nu mai exista riscul ca temperaturile sa scada sub 0 C noaptea, iar, peste zi, aerul nu este inca foarte cald.

Dupa inserarea bulbilor in sol, adauga in jurul fiecaruia un amestec de pamant si balegar maturat sau compost pentru a ajuta bulbii sa dezvolte radacini cat mai repede.

Necesarul de apa


Florile de vara cu bulbi vor necesita udari regulate, insa este important sa te asiguri ca nu le oferi apa in exces. Dupa prima perioada de dezvoltare a plantelor, udarea lor ar trebui realizata de circa 3 ori pe saptamana.
 

Ingrijirea pe timp de iarna


In cele mai multe cazuri, bulbii nu vor rezista in pamant in perioada sezonului rece, cand solul ingheata. Prin urmare, la finele toamnei, cand inghetul isi face simtita prezenta, este important sa scotii bulbii din gradina si sa ii mti intr-un mediu cu temperaturi constate pe durata iernii (o sera, un garaj etc.).

Asteapta pana cand temperaturile reci duc la moartea plantei de la suprafata, dupa care sapa pamantul cu atentie pentru a ajunge la bulb. Acorda o atentie sporita procedurii, intrucat este esential sa nu lovesti bulbul florii!

Inlatura cu precautie bulbul (cu tot cu pamant), dupa care indeparteaza impuritatile de la suprafata acestuia cu degetele sau cu o perie fina. Evita sa scuturi bulbul de pamant, sa il cureti cu apa sau sa aplici orice alte metoda de curatare care l-ar putea influenta in mod negativ.

Peste iarna, poti pastra bulbii in pungi de hartie in mediu uscat, intunecos, nu inainte de a te asigura ca nu prezinta urme de umiditate (pentru a nu putrezi). In acest sens, ii poti lasa la uscat la soare, in prealabil.

Sursa foto : www-secure.mcfayden.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului