Plante de gradina

#ingrijire plante #plante #gradina #plante gradina #trachelium

Cum cresti Trachelium

Trachelium este o planta perena potrivita pentru gradina ta de vara. Adesea, florile plantei se regasesc in buchetele de mireasa si in aranjamentele florale.

Trachelium (Trachelium Caeruleum) este o planta originara din regiunea mediteraneana, cu preponderenta din Portugalia. Trachelium Caeruleum face parte din familia Camanulaceae si este inrudita cu campanulele. In antichitate, floarea de Trachelium era folosita pentru tratarea afectiunilor gatului.

Cum cresti Trachelium

Trachelium este o planta iubitoare de soare, prin urmare trebuie crescuta intr-un loc luminos, insorit sau in semiumbra. Planta prefera un sol acid, bine drenat. Inainte sa fie plantata in gradina, este recomandat ca solul sa fie fertilizat pentru ca planta sa se dezvolte bine si sa fie sanatoasa.

Trachelium se poate creste din seminte, semanate inauntru inainte de ultimul inghet sau afara dupa ultimul inghet. Trachelium mai poate fi cultivata si din butasi.

Cand se planteaza mai multe Trachelium, se lasa in jur de 23 cm intre plante pentru a avea suficient spatiu. Adauga mulci in jurul plantei pentru a impiedica cresterea buruienilor.

Uda planta in mod frecvent si ai grija ca solul sa fie in permanenta umed. O problema majora a acestei plante este nevoia ei de apa. Trachelium trebuie udata mereu deoarece planta moare intr-un sol uscat. Este bine sa folosesti un sistem de irigare pentru a scapa de aceasta grija. In afara de pretentiile legate de apa, Trachelium este o planta usor de ingrijit.

Trachelium infloreste incepand cu jumatatea verii pana in primele zile de toamna. Florile sunt mici si apar cu sutele la capetele ramurilor, ca o dantela delicata. Florile pot avea culoarea purpurie, lavanda, alba sau albastra. Pentru ca planta sa infloreasca din nou, indeparteaza florile uscate.

Frunzisul este des si compact la Trachelium, facand planta sa semene cu o tufa. Acest lucru face din Trachelium o alegere perfecta pentru un covor natural sau pentru borduri de plante.

Cum se foloseste Trachelium

Trachelium este o planta ornamentala deosebit de frumoasa, ideala pentru gradina ta de vara. Delicata si atractiva, floarea poate fi crescuta solitar sau alaturi de alte plante.

Trachelium este utilizata si ca floare de taiat in diverse aranjamente florale. Florarii folosesc Trachelium cand vor sa obtina buchete si aranjamente inedite, cu o textura dinamica si usor exotica. Pastrate corespunzator, florile taiate rezista in jur de 10 zile.

Taie tulpina la un unghi de 45 de grade cu un cutit bine ascutit. Sterilizeaza vasul in care vei tine floarea. Adauga apa calduta imbogatita cu hrana pentru plante. Aseaza Trachelium in vas. Ai grija sa nu lasi florile taiate de Trachelium in lumina directa a soarelui, langa o sursa de caldura din casa sau langa un fruct.

Trachelium poate fi folosita pentru a decora aleile din gradina si pentru borduri. Planta atrage fluturii datorita nectarului ei, astfel incat este o alegere buna pentru a incuraja viata salbatica in gradina ta.

Foto: topwalks.ne

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului