Plante de gradina

#plante #gradina #plante gradina #chelone #floarea cap de broasca testoasa

Cum cresti Chelone

Chelone, sau florea "cap de broasca testoasa", este o planta perena, usor de plantat si intretinut, care este potrivita pentru o gradina mai intunecata. Florile sunt luminoase si frumoase si confera gradinii tale un aspect elegant.

Planta Chelone are frunze lucioase si flori de diverse culori, de la alb, roz, pana la rosu si purpuriu. Sunt plante mai inalte, care arata foarte bine alaturi de flori mai mici.

Din primavara pana la sfarsitul verii, aceste plante par sa lase locul altor flori sa fie vedtele gradinii tale. Insa, de la sfarsitul verii, incep sa infloreasca si sa ofere un spectacol uimitor de culoare si frumusete.

Florile frumos colorate atrag fluturi si alte insecte benefice pentru gradina si este o bucurie sa petreci cateva momente in acest colt de paradis.

Chelone se inmulteste cu ajutorul semintelor, insa germinare dureaza cateva luni. Cel mai indicat este sa inmultesti planta din diviziuni ale radacinilor, care dau rezultate mult mai rapide.

Cum plantezi Chelone

Divide lastarii de Chelone la inceputul primaverii, atunci cand au peste 3 centimetri. Cel mai mai bine este sa ii plantezi intr-o zi racoroasa, cu nori sau ploaie. In acest fel, lastarii vor fi mai putin afectati de mutare si replantare. Inainte de a divide planta, cu o zi inainte, este indicat sa o uzi foarte bine.

Pegateste din timp o locatie pentru planta. Chelone se dezvolta cel mai bine in soluri fertile, umede, la umbra partiala. Un loc cu mult soare, insa cu sol umed poate fi acceptat de asemenea. Fa o adancitura in pamant, de 30 de centimetri si aseaza radacineile plantei. Uda apoi bine solul din jurul radacinii.

Dupa plantare, in fiecare an, este indicat sa fertilizezi planta cu solutii delicate, pe care sa le aplici conform instructiunilor. Dupa cativa ani, este indicat sa schimbi locul plantelor.

Cum ingrijesti Chelone

Planta Chelone nu este o planta pretentioasa. Are nevoie doar de multa apa. Indicat este sa o plantezi in locurile din gradina mai intunecate. Daca insa gradina ta este in totalitate luminoasa, este foarte important sa o uzi cat mai des.

Trebuie sa o plantezi pe langa flori mai mici de inaltime. Contrastul va fi uimitor, in special atunci cand planta infloreste, la inceputul toamnei. De asemenea, in acest fel nu va fi sufocata de plante mai mari, care ii vor ingradi cresterea si dezvoltarea.

De asemenea, planta Chelone trebuie protejata de numeroase boli si daunatori. Chelone este sensibila la ciuperci, melci si mucegai.

Planta Chelone infloreste de la sfarsitul verii, pana in octombrie, si este o placere pentru gradinari. Este ideala pentru gradinile mari, pentru departaja straturile de flori sau legume. Pentru un aspect frumos, poti cultiva mai multe tipuri de Chelone, de diverse culori. In acest fel vei obtine o gradina colorata si vesela, care te va binedispune la sfarsitul verii.

De asemenea, Chelone este o planta ideala pentru colturile de gradina in care nu stii ce sa plantezi din cauza luminii insuficiente. Chelone iubeste umbra si umezeala, astfel ca se va dezvolta frumos, iar tu vei avea o gradina atragatoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare