Plante de gradina

#sol #gradina #protectie #plante #flori

Cu ce acoperim solul pe timp de iarna

Florile, plantele, copacii si chiar solul din gradina ta au nevoie de protectie pe parcursul iernii. Accesoriile de protectie vor feri gradina de inghet , de vant puternic si zapada in strat gros. Iata ce trebuie sa faci pentru a avea grija de sanatatea si frumustea gradinii tale.


Ai grija de copacii tineri


Daca ai in gradina copaci tineri, cu o inaltime redusa si cu o tulpina subtire si sensibila, ar fi bine sa le oferi protectie impotriva vantului puternic  care ii poate rupe. In special copaceii sub 70 de centimetri sunt supusi acestui risc, asa ca ei sunt primii de care trebuie sa ai grija.


Formeaza in jurul lor un gard care sa il protejeze de indoire si chiar rupere. Introdu aproximativ 5 centimetri din gard in pamant pentru a preveni smulgerea acestuia si astfel, ruperea copacului.


Protejeaza arbustii verzi


Plantele care sunt vesnic verzi, pot fi inconjurate cu o bucata de panza pentru a le feri de vant puternic.  Monteaza in jurul plantei 4 stalpi din lemn sau metal si apoi inconjoara arborele cu o bucata de panza.  


Acopera bulbii


Cea mai buna varianta de a acoperii si proteja bulbii de inghet, este sa ii acoperi cu mai multe crengi dintr-un copac vesnic verde (cum ar fi bradul sau pinul).  Acest acoperis va proteja radacina florii de temperaturi extreme si inghet, iar ea va inflori in primavara fara niciun fel de problema.


Acopera trandafirii


Trandafirii din gradina au nevoie de protectie in perioada iernii deoarece vantul rece si frigul le pot dauna. O solutie la indemana este sa acoperi butasii cu o sticla de plastic, taiata la una dintre extremitati. Sticla se aseaza deasupra plantei si se introduce cativa centimetri in pamant, pentru a evita ca aceasta sa fie indepartata de vant.


Protejeaza solul


Daca ai plantat diverse flori in gradina si vrei sa le protejezi de inghet, poti acoperi zona respectiva cu frunze uscate intr-un strat generos. Pentru a evita imprastierea frunzelor, poti opta pentru cateva crengi mai grele sau pentru o bucata de panza tintuita in pamant cu ajutorul unor stalpi mici.


De asemenea, folia de plastic este o solutie pentru protejarea culturilor din gradina. Acestea se aseaza la aproximativ 10 centimetri de sol si se fixeaza cu ajutorul unor tarusi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului