Plante de gradina

#plante de gradina #crizanteme #flori toamna #plante toamna

Crizantemele, florile care infloresc cat e toamna de lunga

Crizanteme sunt una dintre speciile de plante foarte indragite, pentru ca ofera culoare si parfum toamnei. Alege soiul potrivit si bucura-te de mireasma proaspata a plantelor inflorite tot sezonul.

Plante versatile

Sursa foto: keepakronbeautiful.org

Atunci cand vine toamna incep si regretele. Mai exact, parerile de rau ca incepi sa pierzi, rand pe rand, din culorile care dadeau viata gradinii sau terasei tale. Dar mai exista o sansa. Crizantema le poate lua locul pentru luni bune. Este o planta rezistenta la frig, iar florile ei pot dura saptamani in sir. Asadar, alege crizantemele pentru a impresiona pe toata lumea cu minunatia de culori.

Intrucat cresc in tufe, sunt ideale atat pentru a fi sadite in grupuri, cat si individual. In acest sezon, ele pot lua locul plantelor anuale care au pierit odata cu sosirea toamnei. Atunci cand alegi culoarea, cel mai bine ar fi sa te uiti mai intai in curte de jur imprejur si sa vezi ce culoare ar completa peisajul.

Spre exemplu, daca iti decorezi curtea pentru toamna cu dovleci si tigve, atunci alege crizanteme portocalii, galbene sau crem. Daca ai in curte multe plante perene verzi, cele mai potrivite sunt crizantemele roz, mov, albe sau rosii.

Ce conditii trebuie sa ii asiguri

Sursa foto: viewsfromthegarden.com

Crizantemele nu sunt pretentioase, insa un minim de confort au si ele nevoie. De aceea, atunci cand le plantezi este recomandabil sa alegi un spatiu cat mai insorit. Daca nu primesc cel putin sase ore de lumina pe zi, plantele vor creste inalte si vor face putine flori. Nu e bine sa le inghesui, pentru ca e important ca aerul sa poata circula printre tufele de crizanteme ca sa eviti aparitia unor boli. Uda-le regulat si tine cont ca excesul de apa, dar si seceta prelungita le poate ucide.

In luna septembrie, crizantemele, in special cele la ghivece, trebuie tunse pentru a favoriza ramificarea lor.

Cel mai indicat este sa plantezi crizantemele primavara, intrucat toamna, oricat de rezistente ar fi aceste plante, este posibil sa nu aiba timp sa se prinda bine pana la primul inghet.

Daca ai crizanteme la ghiveci, pe timp de iarna incearca sa le adapostesti pe o veranda sau pe un balcon, dar nicidecum in casa, la caldura, pentru ca mor imediat. Pe cele din curte, taite-le tulpina la cativa centimetri de sol dupa primul inghet.

Sursa foto principala: ohfortheloveofme.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare