Plante de gradina

#plante #flori #gradina #celosia

Celosia (creasta cocosului)

Celosia, cunoscuta si sub denumirea de Creasta cocosului este o floare  care iese in evidenta prin coloritul sau puternic. Aceasta se regaseste in peste 30 de specii decorative care difera, intr-o oarecare masura, prin aspectul lor.


Cultivare


celosia se cultiva din seminte care pot fi semanate atat in gradina, cat si in intr-un ghiveci pentru a fi tinute in locuinta si eventual pentru a fi transplantate mai tarziu. Daca optezi pentru gradina, celosia se planteazza primavara, in momentul in care pamantul incepe sa se incalzeasca.
Semintele se introduc maxim 2 centimetri in pamant, la o distanta de 10 - 15 centimetri de celelalte seminte.


Solul in care plantezi Celosia trebuie sa fie unul roditor, la care eventual sa adaugi compost sau orice alta forma de ingrasamant pentru ca florile sa fie bogate.


Udare


Celosia prefera solul umed, dar niciodata ud pentru ca daca solul nu se dreneaza rapid, radacinile si astfel floarea vor avea de suferit. Totusi,  cand este seceta, incearca sa uzi in fiecare zi florile, de preferat dupa apusul soarelui.


Apa nu trebuie sa fie rece pentru a evita schimbarile drastice de termperatura si pentru a afecta radacina. Cel mai bine este sa lasi cateva orea apa in cateva bidoane sau caldari si abia apoi sa o folosesti.


Lumina si temperatura


Celosia prefera lumina puternica si chiar soarele direct, asa ca nu te feri sa le plantezi intr-o astfel de zona. Daca le plantezi in casa, asigura-te ca le pozitionezi la o fereastra la care soarele patrunde cel putin 3 ore pe zi.


Ca si temperatura, aceasta suporta cu usurinta temperaturile incepand de la 12 grade si pana la cele mai ridicate, demne de o canicula adevarata, insa in mod firesc, cel mai bine ar fi ca temperaturile sa fie moderate.


boli si daunatori


Din fericire, Celosia este o floare atacata foarte rau de boli si daunatori , iar atunci cand acest lucru se intampla, ea este foarte rezistenta. Totusi, daca vrei sa previi astfel de probleme, poti trata florile din timp cu fungicide, de preferat organice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului