Plante de gradina

#flori #parfum #gradina #bulbi

Cele mai parfumate flori de gradina

Dincolo de efectul decorativ al florilor, parfumul acestora este cel care le recomanda pentru gradinile noastre. Desi exista multe flori parfumate , cele de mai jos sunt printre cele mai spectaculoase, fiind preferate de majoritatea gradinarilor.



Petunia


Una dintre cele mai parfumate flori , intalnita atat in gradini cat si parcuri sau locuri publice. Nu este cea mai pretentioasa floare, insa cu siguranta atrage atentia cu parfumul sau extrem de dulce si puternic. Petuniile infloresc pe toata perioada verii si rezista chiar si in conditii meteo delicate. Citeste mai multe despre cum trebuie sa ingrijesti petunia si care sunt cele mai spectaculoase specii.



Lavanda



In tara noastra se mai numeste si Levantica, o planta care aduna atat de multe insusiri incat poate fi inclusa in topul celor mai utile plante din lume. Parfumul sau extrem de relaxant se regaseste in numeroase odorizante si produse cosmetice, in timp ce calitatile sale homeopate o fac nelipsita din multe tratamente naturiste. Desi parfumul sau este relaxant pentru om, acesta devine respingator pentru insecte si molii, scotand in evidenta o alta calitate a acestei flori.
 


Trandafirul




Cunoscut sub sute de specii, impresioneaza prin parfumul si prin aspectul sau extrem de elegant. Desi este o floare rezistenta, frumusetea acesteia depinde de atentia cu care a fost ingrijita in timpul anului. Trandafirul coloreaza si parfumeaza orice spatiu, indiferent de marimea acestuia. In functie de specie te poti bucura de tufe de trandafiri sau chiar de bolte.



Regina Noptii



O planta speciala, in primul rand prin particularitatea acesteia de a se deschide in timpul noptii. Mirosul extrem de puternic si de frumos o recomanda pentru orice gradina, in special datorita faptului ca acesta este sesizabil doar noaptea. Pozitionata in apropierea unei ferestre, parfumul de Regina Noptii va invada intreaga camera. Citeste mai multe despre cum sa ingrijesti Regina Noptii.



Crinii



Se stie ca parfumul crinilor este atat de puternic incat nu se recomanda sa fie tinuti intr-o incapere in care se doarme. Pe langa parfumul puternic si elegant, crinii ofera un adevarat spectacol prin aspectul lor impecabil. In functie de specia pe care o preferi, poti avea crini de vara sau de toamna de diferite culori.



Liliacul
 

Sursa foto: www.flowerinfo.org

Florile de liliac apar primavara si marcheaza numeroase sarbatori din aceasta perioada. Pe langa parfumul frumos si discret, liliacul este un arbust care nu necesita ingrijiri speciale. Acesta ofera o cantitate foarte mare de flori, ocupand un spatiu minim. De asemenea, florile sunt ideale pentru decorarea casei sau pentru compunerea unor buchete impresionante alaturi de alte flori de sezon.



Zambila
 



Alaturi de ghiocei sunt primele flori ale primaverii care apar in tot orasul. Cu toate acestea, pretul lor este foarte ridicat, iar durata de viata redusa. Planteaza zambile la tine in curte si bucura-te de parfumul si culorile acestora. Secretul zambilelor consta in calitatea bulbilor si in modul de conservare a acestora.



Lacramioara


Lacramioarele pot fi numite cele mai frumoase si finute flori din lume. Desi sunt foarte mici si firave, lacramioarele emana un parfum placut, asemanator cu cel al liliacului. Parfumul de lacramioare este adesea utilizat in aromatizarea produselor cosmetice si apelor de parfum. De asemenea, lacramioarele pot fi plantate atat in gradina cat si in ghiveci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului