Plante de gradina

#artar #specii #artar japonez #specii de artar

Cele mai frumoase specii de artar japonez

O planta cu un frunzis spectaculos, artarul japonez iti va infrumuseta gradina in cele patru anotimpuri. Ideal ca planta de accent, artarul japonez este disponibil intr-o multime de variante, adaptate diverselor cerinte ale celor mai diferite gradini. Care sunt cele mai frumoase specii de artar , descopera in continuare!

1. Acer Palmatum www .acasa.ro/var" title="var">var Dissectum Atropurpureum

O specie de artar cu fruze rosiatice, acesta iti va umple gradina de culoare pe tot parcursul anului. In special la sosirea toamnei, varianta Dissectum te va incanta cu frunze stacojii, spectaculoase. Pentru a se dezvolta armonios, are nevoie de penumbra si sol umed, bine drenat. La maturitate, atinge inaltimea de 1,5-2,5 metri. Tine cont de faptul ca puietii de Dissectum Atropurpureum trebuie protejati de temperaturile sub limita inghetului, in primul an, dar si in al doilea, in anumite situatii.

2. Acer Palmatum var Caperci Dwarf

Un soi de artar pitic, varianta Caperci Dwarf incepe prin a avea un frunzis rozaliu care se transforma, treptat, in verde. La sosirea toamnei, frunzisul sau verde sufera o noua transformare, de aceasta data intr-un galben auriu, cald. Inaltimea sa maxima este de circa 1,8 m si are nevoie, intocmai ca Dissectum Atropurpureum, de sol umed, bine drenat.

3. Acer Palmatum var Emperor 1

Emperor 1 este o specie apreciata de artar japonez datorita frunzisului sau rosu liliachiu, dar si pentru ca acesta apare mai tarziu, in comparatie cu alte variante de artar japonez. De aceea, Emperor 1 este ferit de un eventual inghet in primavara tarzie. Toamna, frunzele rosii liliachii se transforma intr-unele stacojii. Atinge o inaltime de circa 4,5 metri.

4. Acer Palmatum var Sumi Nagashi

O varietate cu adevarat spectaculoasa de artar japonez, Sumi Nagashi uimeste prin rosul aprins al frunzelor palmate care infrumuseteaza gradina indiferent de sezon. Daca primavara si vara te vei bucura de rosul aprins, la sosirea toamnei acesta se va transforma intr-un stacojiu intens. Atinge o inaltime cuprinsa intre circa 3,5 si 5 metri. Necesita un sol umed, cu un pH cuprins intre 4 si 7,5. Are nevoie de penumbra.

5. Acer Palmatum var Bloodgood

Acer Palmatum var Bloodgood este un soi de artar japonez cu frunze rosiatice care isi pastreaza coloritul pe durata verii. Toamna, rosul se accentueaza, devenind un stacojiu aprins. Poate atinge o inaltime de circa 6 metri si creste relativ repede, astfel incat sa te poti bucura cat mai devreme de aspectul sau inedit.

6. Acer Palmatum var Beni Schichihenge

Un soi spectaculos, Beni Schichihenge are frunze verzi-albastrui intrepatrunse de pete roz si crem. Toamna, frunzisul se coloreaza in nuante de portocaliu si auriu. De mentionat ar fi ca, spre deosebire de alte soiuri de artar japonez, acesta face fata cu brio perioadelor de seceta si arsita intensa.

7. Acer Palmatum var Coonara Pygmy

Un artar japonez pitic, Coonara Pygmy are un frunzis rozaliu care paleste in timpul verii pentru a se transforma intr-un superb portocaliu rosiatic la sosirea toamnei. Pentru ca este o specie pitica, Coonara Pygmy poate fi plasat si in containere.

Sursa foto: flickr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului