Plante de gradina

#trandafiri #plante de gradina #trandafiri gradina # soiuri trandafiri #trandafiri galbeni

Cele mai frumoase soiuri de trandafiri galbeni

Tradafirii au aparut pe Terra in urma cu cel putin 32 de milioane de ani, iar primele soiuri descoperite au fost cele cu flori roz. Trandafirii galbeni au fost descoperiti abia in secolul al XVIII-lea, in Orientul Mijlociu. Adusi in Europa, in special in Marea Britanie, acesti trandafiri au devenit rapid preferatii nobililor, iar gradinile s-au umplut de fel de fel de exemplare.

Este bine sa stii ca trandafirii galbeni sunt asociati cu bucuria de a trai, cu veselia si spiritul jovial. Ei sunt un simbol al prieteniei si al sanatatii si au o multime de alte conotatii pozitive.

Daca si tu iti doresti sa iti infrumusetezi gradina cu trandafiri galbeni, iata cateva dintre cele mai frumoase soiuri.

1. Trandafirii Teasing Georgia

Trandafirii galbeni din soiul Teasing Georgia se remarca prin inflorescentele pastelate, care au o nuanta mai puternica in centru si mai deschisa spre exterior. Petalele sunt aglomerate si au marginile usor incovoiate, insa mirosul emanat nu este atat de puternic precum cel al altor soiuri.

Daca iti doresti trandafiri cataratori care cresc repede si pot acoperi cu frumusetea lor o pergola sau o arcada, poti incerca sa cultivi soiul Teasing Georgia.

Sursa foto: sunilpatel.co.uk

2. Trandafirii Graham Thomas

Un alt soi special de trandafiri galbeni este Graham Thomas. La acesti trandafiri, petalele de pe margine se desfac destul de mult, insa spre centru devin din ce in ce mai stranse, motiv pentru care florile rezista foarte bine chiar si atunci cand sunt taiate si puse intr-o vaza.

Sursa foto: mooseyscountrygarden.com

3. Trandafirii Sun Sprinkle

Trandafirii Sun Sprinkle se dezvolta sub forma de tufa si sunt ceva mai pretentiosi la capitolul ingrijire, insa au un miros placut si infloresc pana la mijlocul toamnei. Este bine sa plantezi trandafirii Sun Sprinkle mai departe de celelalte flori, pentru ca nimic sa nu distraga atentia de la frumusetea lor.

Sursa foto: techibuzz.com

4. Trandafirii Lady of Shallot

Botezati dupa un celebru poem victorian, trandafirii Lady of Shallot au o nuanta care se apropie mai mult de un oranj deschis, insa au fost inclusi printre soiurile galbene, deoarece sunt un simbol al literaturii englezesti din secolul al XVIII-lea.

Sursa foto: englishroseforum.com

Autor: Laura Galan

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului