Plante de gradina

#flori de toamna #crizanteme #flori de gradina

Cele mai frumoase flori de toamna pentru gradina ta

Florile de toamna sunt putin pretentioase si vin intr-o paleta larga de culori si texturi. Alege pentru gradina ta unele dintre cele mai frumoase flori ale toamnei si bucura-te de simfonia de culori.
 

Caryopteris


Caryopteris este o planta perena (arbust) care infloreste in august, dand flori mici si albastre. La inceputul primaverii, planta poate fi taiata. Verticala si stufoasa, Caryopteris este interesanta atat prin florile ei frumoase, cat si printr-un frunzis decorativ. Poti creste Caryopteris direct in gradina sau in ghiveci.

Caryopteris nu necesita ingrijiri deosebite. Planteaza Caryopteris in gradina sau creste aceasta planta intr-un ghiveci in balcon sau pe terasa, intr-un loc insorit sau in semiumbra.
 

Crizantema (Chrysanthemum)


Crizantema este una dintre cele mai reprezentative flori de toamna. Originara din Asia, crizantema poate fi anuala, perena sau bianuala, in functie de specii si varietati. Crizantemele infloresc in a doua jumatate a toamnei. Planta poate fi crescuta in gradina sau in ghiveci, intr-un loc insorit.

Crizantema are nevoie de un sol drenat si fertilizat. Pentru a obtine o tufa ramificata, tulpinile trebuie sa fie retezate din cand in cand. Crizantema are nevoie de irigare constanta.
 

Eupatorium

Eupatorium este o planta care creste spontan in natura si care poate fi folosita in gradina ca fundal pentru alte plante. Eupatorium are flori frumoase, in inflorescente rosii-purpurii care pot fi folosite de-a lungul aleilor, la bordurile de flori.
 

Helenium


Helenium este o planta potrivita pentru gradina de toamna. Planta are nevoie de irigare constanta si se dezvolta cel mai bine intr-un loc insorit. Helenium face parte din familia Asteraceae. In functie de specie, Helenium are flori intr-o paleta larga de culori: galbene, portocalii, rosii, roz etc. Floarea este atractiva pentru insecte.
 

Aster


Aster (steluta, ochiul boului pitic) este o floare de toamna care face parte din familia ASteraceae. Florile sunt mici, simple sau bogate, asemenatoare cu ochiul boului si cu crizantemele.

Planta este disponibila intr-o gama diversificata de nuante, de la alb si galben la rosu, albastru si violet. Aster poate fi folosita cu succes in bordurile gradinilor. Este recomandat ca planta sa fie crescuta intr-un loc insorit, drenat si sa fie irigata constant.

Clematita


Clematita este o planta agatatoare, erbacee, din familia Ranunculaceae. Exista peste 200 de specii de clematite. Atat forma, cat si culoarea clematitelor difera de la o specie la alta. Clematita este ideala pentru decorul gradinii, prinsa de pergole, garduri etc. Parfumata, cu frunzis si flori atractive, clematitele sunt unele dintre cele mai frumoase flori ale toamnei.
 

Solidago rugosa


Solidago rugosa este o planta perena, din familia Asteraceae. Planta se dezvolta cel mai bine in locuri insorite, in soluri nisipoase. Florile plantei atrag o multime de insecte, printre care viespi, fluturi, albine, muste, gandaci. Tufisul de flori galbene este asemanator cu o explozie de focuri de artificii.

Sursa foto: it-network-check.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului