Plante de gradina

#gradina #carciumarese #petunie

Cele mai frumoase flori care iti coloreaza gradina toata vara

 

Mai este putin si vina vara, iar gradina ta devine un loc perfect in care te poti relaxa sau poti organiza petreceri impreuna cu prietenii. Si dintr-un astfel de loc nu pot lipsi florile care sa iti bucure ochii.

Vrei sa ai o gradina plana de flori toata vara? Sunt cateva specii care infloresc in toata perioada calda si cu care iti poti decoara coltul tau de rai.

Flori care iri coloreaza gradina toata vara

Petunia

Florile sale pot avea o singura culoare, doua culori sau chiar mai multe. Petuniile apar la inceputul verii si se mentin pana toamna. Petuniile cresc fie sub forma unor tufe, fie sub forma unor tufisuri-cascada, pe care le poti planta in ghivece. Acestea iubesc lumina si au nevoie de un sol cu un drenaj bun.

Florile de piatra

Sunt plante originare din zonele aride ale Americii de Sud. Ele sunt suculente, cu flori viu colorate: roz, rosii, galbene, albe, batute sau simple. Aceste flori ating aproximativ 15-20 cm inaltime si se folosesc cu precadere in decorarea aleilor sau bordurilor. Dar florile de piatra se deschid doar in prezenta soarelui.

Carciumaresele

De veselia de culori a carciumareselor te poti bucura din iunie pana in octombrie. Tulpinile acestor flori ating inaltimi de la 30 pana la 80 de centimetri, iar paleta lor coloristica este una larga, de la galben pana la visiniu. Carciumaresele nu sunt deloc pretentioasa. Ele sunt iubitoare de lumina, dar tolereaza si semiumbra.

Lewisia

Lewisia este o mica minunte. Colorata, rezistena, usor de intretinut si foarte frumoasa. Este o planta care suporta foarte bine variatiile de temperatura. Lewisia este suculenta si produce flori roz dispuse in rozeta, fiind adaptata perfect pentru ghiveci dar si pentru a fi plantata in rocarii. Inaltimea ei maxima este de circa 15-20 de centimetri. Este o planta sensibila la umezeala, de aceea se uda moderat, numai dupa ce se usuca pamantul.

Margaretele

Se spune despre margarete ca sunt stelele pamantului. Acestea se numara printre tipurile de plante pentru gradina usor de ingrijit. Desi sunt des intalnite pe pajisti sau pasuni, albul imaculat al acestora completeaza frumusetea oricarei gradini. Ele au nevoie de un sol de tip nisipos si de un loc cat mai luminos pentru ca iubesc soarele din abundenta. Pentru a stimula cresterea si dezvoltarea lor, este indicat sa folosesti si un fertilizator. Chiar daca odata cu venirea frigului ele se vor usca, in anul urmator vor reveni la viata.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului